Стартира Националният конкурс за ученици “Посланици на здравето”

Публикувано: чт, 12 Окт. 2017 | Прегледи: 61
Намали шрифта Увеличи шрифта

От 10 октомври 2017 г. стартира Националният ученически конкурс “Посланици на здравето”, съобщиха от здравното министерство. Той се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести и ще продължи до 1 юни 2018 г.
Конкурсът ще премине през две фази. През първата – до 15 декември 2017 г., учениците трябва да изпратят в МЗ свои проекти, свързани с темата за превенция на незаразните болести. Втората фаза на конкурса е от 25 декември 2017 г. до 10 май 2018 г., когато проектите ще бъдат реализирани и отчетени. Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса.
Експертна комисия ще оцени проектите до 25 май 2018 г., а официалното награждаване на победителите ще бъде през юни. Предвидени са общо 13 предметни награди, по три във всяка възрастова категория, три поощрителни награди и една специална награда. РЗИ, РИО и РИОСВ по места са в готовност да оказват необходимата помощ по проектите на учениците.
Училищата от Великотърновска област участват активно в конкурса “Посланици на здравето”. Всяка година най-малко 3-4 проекта печелят призови места.
Вася ТЕРЗИЕВА

Повече в Здраве
Затвори