Със 120 сестри и акушерки започва учебната година в медицинския филиал

Публикувано на чт, 14 Сеп. 2017
446 четения

Със 120 студенти ще стартира новата академична година във великотърновския филиал на Медицински университет – Варна. Официалното тържество ще се състои на 18 септември от 10 часа. По същото време с празнични прояви по този повод започват във висшето училище в морската столица и филиалите в Шумен и Сливен.
Общо 120 студенти в три курса на обучение ще се обучават в търновския вуз тази година. Те са разпределени в две специалности – “Медицински сестри” и “Акушерки”.
Успешна кандидатстудентска кампания и засилен интерес към филиала в старата столица отчете заместник-директорът му Даниела Тасева. 20 са новоприетите студенти, които искат да стават медицински сестри. Първи курс започват и 22 избрали специалността акушерка. За пълноценното протичане на учебния процес са оборудвани две нови зали.
“Предстоят конкурси за асистенти в двете специалности. С новите назначения се попълва академичният състав на филиала във В. Търново”, информира Даниела Тасева. Тя припомни, че обучението според стандартите е организирано в теоретична и практическа част – с обем по 50 %. По-голямата част от практическите занятия се водят в базите на областната болница “Д-р Стефан Черкезов”, в Комплексния онкологичен център, в ДКЦ 1, в детски и учебни заведения във Велико Търново, с които са сключени договори.
Златина ДИМИТРОВА

Пътни строежи - Велико Търново