Общината в Свищов подпомага финансово болни деца

Публикувано на чт, 9 Мар. 2017
141 четения

Започва програма “В помощ на болните деца от Община Свищов”. Идеята е на кмета Генчо Генчев и вече е одобрена от Общинския съвет. На сесията през март ще бъде приет и правилник за организацията и реда за подпомагане.
Програмата стартира с 10 000 лв., които вече са заложени в бюджета на Общината за 2017 г. Генчев смята, че с финансовото подпомагане на болните деца ще подобри тяхното здраве по-бързо, особено при тези, на които се налага по-продължително лечение. Кметът уточни, че програмата ще подпомага и лечението на деца в чужбина.
От 2014 г. Община Свищов има и инвитро програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Още първата година администрацията осигури 30 000 лв., като всяка одобрена двойка получи до 2000 лв. за лечение на стерилитета. По представените фактури за извършените прегледи, изследвания и манипулации Общината заплаща средствата директно на инвитро центровете.
Във Великотърновска област общински инвитро програми има в старата столица, Павликени и Свищов. Най-напред е Велико Търново, където с помощта на общинското подпомагане вече са се родили над 40 бебета.
В. АЛЕКСИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново