Община Свищов купува модерен скенер и реанимобил на болницата

Публикувано на вт, 13 Дек. 2016
237 четения

Община Свищов купува модерен скенер и реанимобил на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”, съобщи кметът Генчо Генчев. Средствата са осигурени чрез съвместен проект по трансграничното сътрудничество между България и Румъния по програма “Интеррег V-A”, който осигурява 1 494 719 евро за модернизация на болниците в Свищов и Зимнич. Предстои подписване на договорите от страна на кметовете на двата града.
С новата апаратура ще осигурим комплексна и висококачествена диагностика, което е изключително важно за нашата болница, а също и за пациентите, подчерта Генчев. Общата сума, която Община Свищов ще усвои, е 763 231 евро, от които 2 % са собствен принос. Освен високотехнологичната апаратура, в проекта са заложени и средства за ремонт на помещението за скенера, а също и за обучение на персонала.
Издигаме болничната помощ на много по-високо ниво и болницата ни ще придобие нов облик, отбеляза свищовският кмет. Апаратурата ще допринесе и за постигане на по-голяма ефективност в спешната помощ, като няма да бъде необходимо болни от община Свищов да търсят диагностика и лечение в други градове.
Генчев припомни, че от тази година общината разполага и с реанимобил, който да превозва болните от селата до свищовската болница. Освен това вече е подаден проект за подобряване на работната среда в МБАЛ “Д-р Димитър Павлович”, който е на стойност за 223 000 лв.
Имаме и Кризисен център в Овча могила, където денонощно дежурят линейка, медицински персонал и пожарникари със специализиран автомобил, добави също кметът.
В. АЛЕКСИЕВА

Пътни строежи - Велико Търново