Зорница Тодорова и Цанко Цанков са лидери в своя клас на международен офроуд маратон

Публикувано на пт, 25 сеп. 2015
432 четения

Великотърновците Цанко Цанков и Зорница Тодорова оглавяват временното класиране в клас SSV-бъгитата на Международния офроуд маратон “Балкан Офрод рали”, познат доскоро като “Балкан Бреслау рали”. Тази година надпреварата преминава под мотото “5 години състезания, 5 планини за покоряване”. 90 състезателни машини от цяла Европа – мотоциклети, ATV-четириколки, SSV-бъгита, 4х4 автомобили и камиони застанаха на старт в състезанието в София. Участниците трябва да преодолеят трасета в Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар, като ще изминат над 2000 състезателни километра, разделени в осем състезателни дни. Финалът и награждаването са на 26 септември на плажа в Шкорпиловци.
Цанко Цанков и Зорница Тодорова с Поларис RZR 1000 спечелиха и четирите етапа досега и са безапелационни лидери в класа си. В първия етап с дължина 90 км Цанков и Тодорова бяха безкомпромисни в спора с миналогодишните шампиони Леа и Филип Готие. Вторият етап предложи 150 състезателни километра, в които търновците удържаха атаката на французите и разликата между двата екипажа набъбна на 3:58 минути. Трета етапна победа в 360-километровата отсечка от Боровец до Старосел, взеха  Цанко и Зорница, които успяха да увеличат аванса си на близо 8 минути.
След четвъртия етап, Цанко и Зорница поеха глътка въздух, след като основните им опоненти Леа и Филип Готие счупиха последователно и двата диференциала на своя “Поларис” и са назад в класирането. Най-близко до българите от преследвачите бяха швейцарците Мишел и Антоан Питу, но на 33 минути след нашите състезатели.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново