Юношеските групи стартират в началото на септември

Публикувано на ср, 19 юни 2013
162 четения

В началото на септември в навечерието на новата учебна година ще стартират първенствата на юношеските групи, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Оттам оповестиха пълния състав на отделните групи.
Първи започват сезона юношите младша възраст и децата в подзоновата група “В. Търново”, в които са включени отбори от областите В. Търново, Плевен, Ловеч и Габрово. Сезонът за тях стартира на 7 септември.
В групите при младшата възраст и децата са включени “Етър”, “Спартак” (Плевен), “Локо” (ГО), “Академик” (Свищов), “Павликени”, “Литекс”, “Гигант” (Белене), “Локо” (Дряново), “Чардафон” (Габрово), “Видима-Раковски”, “Трявна”, “Янтра” (Габрово), “Сторгозия” и “Чавдар” (Троян).
На 11 септември пък започват юношите старша възраст, където групата ще е съставена от 12 отбора: “Етър”, “Спартак” (Плевен), “Локо” (ГО), “Академик” (Свищов), “Павликени”, “Локо” (Дряново), “Левски-2007” (Левски), “Трявна”, “Сторгозия” (Плевен), “Янтра” (Габрово), “Чавдар” (Троян) и “Ситомир”.
От 14 септември пък стартира шампионатът на новите групи Футбол 7 и Футбол 9, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Страцимир Тинчев. В тях ще се състезават малки футболисти съответно до 12 и до 13 г.
На Футбол 7 теренните ще са с размери 55:35 метра, като ще играят отбори от по седем играчи в три части от по 15 минути. Срещите са ръководени от един съдия, а линията на засадата е на 12 метра пред голлинията.
На Футбол 9 пък терените са 70:50 метра с два отбора от по осем полеви играчи плюс вратар, а съдиите са вече трима. Заявки за участие в двете първенства са подали “Етър”, “Спартак” (Плевен), “Локо” (ГО), “Академик” (Свищов), “Павликени”, “Литекс”, “Левски-2007” (Левски), “Гунди” (Плевен), както и три габровски отбора – “Янтра I”, “Янтра II” и “Янтра-1919”. Най-интересното е, че в групите са включени отбори под името “Етър”, но Страцимир Тинчев заяви, че още не е уточнено точно на кой “Етър”…
Засега още няма дата за започване на шампионата в областната подготвителна група. Ще има и областна група при децата, чиито мачове ще предшестват двубоите от новата елитна областна група при мъжете.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново