Йорданка Благоева представи биографичния си филм “Отвъд скока” във Велико Търново

Публикувано на вт, 16 ян. 2018
239 четения

Йорданка Благоева – една от най-именитите лекоатлетки в историята на българския спорт, гостува в старата столица, където представи биографичния си филм “Отвъд скока”. Любезен домакин на срещата бе Клуб Седем, който активно продължава богатата си програма от срещи с утвърдени деятели на спорта, културата и изкуството. Йорданка Благоева е първата българка, постигнала световен рекорд в леката атлетика (194 см в дисциплината висок скок). Участничка е на 4 олимпиади (1968, 1972, 1976 и 1980 г.), носителка на сребърен и бронзов олимпийски медал, европейска шампионка в зала. Притежателка е на общо 5 световни рекорда (два в шампионати за ветерани), лекоатлетка № 1 в Европа за 1973 г., а след края на състезателната си кариера – и основател, и успешен ръководител на българската аеробика.
Десетките гости на вълнуващата среща имаха удоволствието да изгледат биографичния ѝ филм ,,Отвъд скока”, а после и да си поговорят с една благородна, лишена от суета, успяла жена, постигнала всичко с труд, дисциплина, чест и достойнство. Отдадена на благотворителност и дарила всичките си награди, тя е пример, от който има какво да научи всеки. Да се докоснеш до такива легенди, е чест и огромна привилегия, заяви при представянето на Йорданка Благоева организаторът на проявата Емил Йорданов. В края на срещата именитата спортистка раздаде куп автографи, а присъстващите фенове не пропуснаха и да се снимат с нея.
Спортните срещи в Клуб Седем продължават тази седмица с още една визита на знаково име в българския спорт. Треньор № 1 на 20 век на Велико Търново, бившият футболист на “Етър” и единствен треньор, направил шампиони три различни клуба у нас (“Етър”, ЦСКА и “Левски”) – Георги Василев.
Генерала ще гостува днес от 19 ч. и ще разкаже интересни, вълнуващи и напрегнати моменти от своята футболна и треньорска кариера, ще сподели своите възгледи за футбола в миналото и днес, а присъстващите ще имат възможност да коментират с него всичко от спортния свят.
Утре пък в Клуб Седем от 18:30 ч. журналистката, поетеса и писателка Сашка Александрова ще представи излязлата неотдавна нейна книга “Раждането на щастливата жена”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Никола ТОШКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново