“Янтра” (Полски Тръмбеш) есенен шампион

Публикувано на пт, 20 Ное. 2015
241 четения

Отборът на “Янтра” (Полски Тръмбеш) стана есенен шампион в “А” областната група. В последния 11-и кръг тръмбешчани измъкнаха победа с 1:0 като гости на “Ботев” (Дебелец) и удържаха първото място с актив от 18 точки. Дебелчани започнаха по-активно и в 7-ата минута Тодор Колев надбяга защитата, премина и вратаря, но топката му избяга и не успя да нанесе удар. Малко по-късно Генчо Генчев от непосредствена близост не успя да намери целта, пропуск направи и Даниел Димитров. В 39-ата минута падна единственият гол в срещата. След центриране от корнер бранителите на “Ботев” не се намесиха добре и Калин Иванов вкара за 0:1.
“Ресен” – “Земеделец” 4:0
Гостите от Козловец дойдоха с десет души, което предопредели мача. Ресанчани обаче ги подцениха и до почивката вкараха само един гол, дело на играещия президент Любослав Димитров в 23-ата минута. След почивката козловчани вече бяха в пълен състав, но и домакините се активизираха. Най-напред в разбъркване Илиян Димитров с помощта на рикошета покачи на 2:0. След това пробив на Любослав Димитров завърши с пас към Илиян Димитров и той не сбърка за 3:0, а крайното 4:0 фиксира Мариян Генов.
“Изгрев 93” – “Чумерна” 0:2
Георги Донев и Пламен Нотев донесоха на “Чумерна” трите точки при гостуването в Царевец. Донев откри резултата с хубав прехвърлящ удар, а пробив на Нотев отляво бе завършен от него с точен изстрел за 0:2. След почивката отборът на Царевец натисна здраво, но вратарят Петко Ганчев бе на висота, а пък красива ножица на Пламен Нотев от еленчани срещна гредата.
“Левски” (Лясковец) – “Атлетик” 4:0
Костадин Иванов откри още във 2-ата минута с хубав удар. В 40-ата Иван Щараков бе изведен зад отбраната на свищовлии и покачи на 2:0. Отново той се разписа с глава в 53-ата минута и окончателно уби интригата в мача, а после стигна и до хеттрик. В средата на втората част Благовест Цветков от “Левски” и Иван Тодоров от “Атлетик” се счепкаха и реферът Андрей Андреев им показа червени картони.
“Левски” (Стражица) – “Лато” 4:0
Чак в 45-ата минута Александър Цонев проби отляво и подаде към Цветомир Цанков, който би точно за 1:0. Атанас Евтимов влезе по фланга и пусна пас към Цонев, който пропусна топката за Борислав Иванов, чийто плътен удар я заби неспасяемо под гредата. В 63-ата минута Евтимов с диагонален удар покачи на 3:0, а Цонев наниза четвъртото попадение
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново