“Шапката на Капабланка” с двама победители

Публикувано на пт, 16 сеп. 2016
159 четения

Първото следваканционно издание на турнира по ускорен шахмат за ветерани “Шапката на Капабланка”, който се провежда ежемесечно вече шеста поредна година в клуба на пенсионера и инвалида “Втора младост” – гр. Велико Търново, приключи за пръв път от неговото създаване с двама победители, съобщи Живко Хлебаров. С по 8 точки от 9 възможни, без нито една загуба (само с по две ремита) и с равни допълнителни показатели, завършиха доайенът на турнира, мс о.р. Иван Цанев и неговият по млад колега и многократен победител в тези състезания о.р. Атанас Атанасов. На трето място е победителят от последното предваканционно състезание, мс Иван Илийков, следван от о.р. Жени Кирвиков. Приятно впечатление остави с играта си дебютантът в турнира Станчо Станчев, който заедно с Димитър Ценков дели пето и шесто място (и двамата са от голямата група шахматисти, които тренират почти всеки ден в заведението на сегашния треньор на “Етър” Георги Василев).
Участниците в турнира използват случая да изразят своята благодарност към ръководството на клуба, което в лицето на неговия представител Христо Друмев има голяма заслуга за неговото редовно и безпроблемно провеждане. От своя страна, при закриването му, от името на ръководството, г-н Друмев изрази задоволството си от спортната атмосфера и колегиалното отношение между участниците. Благодарност бе изказана и за уредниците на клуба Сийка и Ангел Ангелови, а също така и идейният вдъхновител за създаването му и незаменим организатор Стефан Дюлгеров, без чието дейно участие едва ли щеше да бъде възможно провеждането на нито едно от тези състезания.
Следващият открит за всички пенсионери квалификационен турнир ще се проведе в клуба на 10-и октомври от 13:30 ч., и който, както вече стана традиция, поради участието на доста известни шахматисти, се очертава да бъде ако не равен, то близък по сила на основния турнир.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново