“Павликени” запазва основния състав, ще надгражда с нови

Публикувано на чт, 17 юли 2014
274 четения

Подготовка за новото първенство в Северозападната “В” група започна и съставът на ОФК “Павликени”. Първото занимание бе планирано за 18:00 ч. снощи на градския стадион.
Близо 30 футболисти ще водят тренировки в павликенския тим в очакване на избистряне на основния състав. В това число са и 5-6 момчета от юношите старша възраст на клуба. Най-важното е, че целият миналогодишен отбор се запазва, включително и Димитър Кушев, Иван Златков, Стефан Гинчев и др.
“Запазваме основния отбор, но ще надграждаме и с нови футболисти”, заяви треньорът Илия Пендов. Сред новите имена са централният защитник Илиян Илиев, играл във военния отбор на НВУ и в “Левски” (Карлово), също централният бранител Ивайло Петров от “Локомотив” (ГО), още един полузащитник, минал през школата на “Славия”, ще се чакат и още играчи от Велико Търново и Горна Оряховица, които няма да бъдат ползвани от “Етър” и “Локо” (ГО).
Въпреки че подготовката започна едва вчера, в ОФК “Павликени” се надяват, че един месец ще им бъде достатъчен отборът да влезе във форма за шампионата, който стартира на 17 август.
Павликенчани веднага стартират и с контролните срещи. В неделя те приемат у дома спрягания за нов член на Северозападната “В” група “Ювентус” (Малчика), а на 24 юли (четвъртък) гостуват на “Янтра” в Габрово. На 27-и тимът връща визитата в Малчика, Плевенско, а на 30 юли (сряда) приема “Видима-Раковски”. За последната контрола на 10 август, седмица преди старта, е възможно ОФК “Павликени” да срещне “Етър”, тъй като от великотърновския клуб още търсят съперник за тази дата.
“Целта ни за новото първенство е място сред първите десет, а максимумът е в първата половина на класирането. Очакваме и бюджетът да бъде увеличен. Хубавото е, че кметът инж. Емануил Манолов е основен двигател за развитието на футбола в Павликени”, добави Илия Пендов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново