“Олимпиец” (Житомир) идва от Украйна за надпреварата

Публикувано на ср, 23 апр. 2014
183 четения

Украинският “Олимпиец” (Житомир) е единственият отбор от чужбина за първото издание на турнира, след като отпадна идването на “Реал” (Ниш, Сърбия). Той е воден от треньора Александър Улченко, който вече за седми път води свои отбори в България. Той е на 45 години, бивш вратар на “Говерла” (Ужгород) и на други отбори от висшата лига на Украйна, като интересно е, че е бивш боевик от Афганистан. И сега е бил мобилизиран заради събитията в Украйна, но организаторите са успели да се справят с проблема и той е вече в България.
“Олимпиец” няма мъжки отбор, а е школа за подготовка на млади футболисти. Аз работя с отбора, родени 2000 г. Готвим футболисти за големите отбори в Украйна, един от тях е Максим Андрюшенко, който сега е в “Шахтьор”.
С удоволствие участваме в турнири, това помага на децата да градят колектив, да създават отношения помежду си. Били сме на турнири в Чехия, Швеция, Словакия, но за нас винаги е удоволствие да сме в България, защото тук ни приемат много топло. Единственият проблем беше страхът в родителите какво ще се случи, особено по границите, но всичко мина отлично. Надявам се да се представим достойно, а мачовете ще покажат къде е нашето място в спортно-техническо отношение”, заяви Александър Улченко.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново