“Нове-99” с победа и равенство

Публикувано на ср, 16 апр. 2014
151 четения

Два успешни мача изиграха хандбалистките на “Нове-99” през отминалия уикенд в първенството на женската “А” РХГ, като записаха победа и реми. Свищовлийки първо гостуваха на “Левски 1920” в Стражица, където завършиха 39:39 в областното дерби.
Състезателките на “Нове-99” започнаха срещата много организирано и поведоха в резултата, като разликата на моменти достигаше до 4-5 гола, а почивката дойде при 19:21 в тяхна полза. Домакините имаха своите добри минути в началото на второто полувреме и успяха да направят обрат, като поведат на свой ред с 2-3 гола.
В заключителната част свищовлийки се хвърлиха на щурм и успяха да намалят пасива си до 1 гол секунди преди края на мача – 39:38.
В самия край Лора Сарандева бе съборена и реферите отсъдиха седемметров наказателен удар, реализиран от Инна Иванова за крайното 39:39. От щаба на свищовския тим изразиха претенции за многото отстранявания на техни състезателки особено през първата част.
На следващия ден възпитаничките на Величка Плачкова изиграха в Свищов отложената среща с отбора на ХК ,,Хасково”, в която също действаха много мотивирано. Първото полувреме завърши при убедителното 21:10 в тяхна полза. С надмощие на домакините продължи и втората част, като те не оставиха съмнение в класата си и финишираха с убедителното 40:23.
Най-резултатна в двата мача бе лидерката на тима Лора Сарандева с общо 25 гола. Силно играха още Инна Иванова, Силвия Куманова, Моника Петрова, Даяна Ангелова, Магдалена Ботева, Антоанета Ангелова, Ирис Денкова, Габриела Минаева, както и вратарките Милена Евтимова, Елиф Халил и Михаела Мусарлиева.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново