“Медик” (Конин) победи с 10:0 “Болярки”, гостите възхитени от гостоприемството

Публикувано на пт, 15 юли 2016
226 четения

Класата на гостенките (вдясно) срещу подмладения състав на “Болярки” бе нормално да доведе до двуцифрен резултат.

Гостуващият за подготовка във Велико Търново полски “Медик” (Конин) надигра с 10:0 тима на “Болярки” в приятелски мач, игран на стадион “Ивайло”. Двубоят трябваше да е част от турнира “Болярско лято”, но третият тим, който трябваше да се включи – “Машина” (Ниш), не се яви. Въпреки това домакините се бяха подготвили подобаващо. Двата отбора получиха купи, а за гостенките от Полша имаше подаръци, които да им напомнят за България и В. Търново.
“Преди две години при гостуването тук победихме със същия резултат шампионките на България от НСА. Ние и в Полша си печелим с разлика, въпреки че там женският футбол е много добре развит. В Шампионска лига също се представяме много добре. Миналия сезон отпаднахме на осминафинал от бъдещия носител на трофея “Олимпик” (Лион). На идване победихме със 7:0 унгарския “Ференцварош” в Будапеща. В събота си тръгваме и ще гостуваме на шампионките на Словения. Така че беше съвсем нормално да ви победим, като се вземе предвид и фактът, че вашите момичета са и малки, от треньора Валентин Витанов разбрах, че са на възраст от 14 до 17 години”, заяви президентът на “Медик” Роман Яшчек.
Гостът, който е и старши треньор на тима, благодари на Валентин Витанов и на всички, които подкрепят женския футбол във В. Търново, като призна, че сега стадион “Ивайло” е много по-модерен, отколкото преди две години.
Към момента в Полша има 225 женски футболни отбора. През този сезон “Медик” е шампион и носител на купата при жените. Първи са при девойките старша и младша възраст. Школата им обхваща 250 момичета. “През този сезон имахме 27 националки в различните възрастови групи. Разполагаме с три затревени тренировъчни терена и с още толкова с изкуствено покритие. Общо 23 души работят в клуба, от които 14 треньори, четирима физиотерапевти, лекар, двама шофьори и т.н. 500 000 злоти (б.р. 250 000 лева) внася в бюджета град Конин. 250 000 злоти дава основния ни спонсор, такава е и субсидията на Министерството на спорта. Бюджетът ни е около един милион злоти. Отделно издръжката на най-талантливите млади футболистки в лицея и майсторската школа се поема от Полската футболна федерация и от Министерството на спорта”, разказа Роман Ячшек.
Той благодари за гостоприемството на “Болярки” и заяви, че отборът му ще продължи да идва тук, дори и да стане първенец в Шампионската лига, защото приятелството на двата клуба е над всичко.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново