“Лудогорец” писа шестица на “Етър”

Публикувано на вт, 20 мар. 2018
155 четения

“Лудогорец” спечели с 6:0 гостуването си на “Етър” на стадион “Ивайло” и взе най-убедителната си победа през сезона, въпреки опитите на “виолетовите” да стигнат поне до почетно попадение. “Орлите” категорично превъзхождаха и поведоха още в петата минута след заучено положение. Марселиньо изведе Вирджил Мисиджан, който пусна към Кешеру успоредно на голлинията за 0:1. В 21-ата минута Чавдар Ивайлов пробва късмета си с удар отдалеч, но изстрелът му премина край вратата. Само след две минути Марселиньо изведе на чиста позиция Мисиджан, който с едно докосване прати кълбото в мрежата за 0:2.
Етърци опитваха атаки, като в 37-ата минута Батрович стреля опасно от фаул, но топката мина до десния стълб. Шест минути преди края на първата част Мисиджан окончателно сложи точка на спора. Марселиньо изведе Вандерсон на голова позиция, бразилецът върна с пета към Мисиджан, който не остави никакъв шанс на Иванов за 0:3.
Секунди преди почивката Батрович отправи бомбен изстрел за домакините, но топката профуча на сантиметри от гредата. “Етър” можеше да стигне до почетен гол в 46-ата минута, когато след грешка на Сисиньо Бадара излезе на чиста позиция, но ударът му отиде право във вратаря Ренан. “Орлите” обаче продължаваха да атакуват с лекота и след комбинация Сисиньо стреля опасно, но Христо Иванов спаси. В 59-ата минута обаче Анисе вкара красив гол отдалеч за 0:4.
Още веднъж етърци бяха близо до гол в 65-ата минута, когато Аласана Мане от фаул прати топката под гредата, на Ренан успя да я извади в корнер. Малко след това оставеният непокрит Кешеру стреля силно край вратата. Головете обаче не спряха – след грешка в отбраната румънецът се разписа за 0:5.
“Виолетовите” продължиха да търсят почетен гол и първо Батрович технично стреля над гредата, а в 77-ата минута пак той от фаул принуди вратаря на избива, след което Ренан парира и добавката на Бадара. В 86-ата минута полякът Якуб Шверчок вкара първия си гол за “Лудогорец”, като прехвърли Иванов и оформи крайното 0:6.
Разликата в класите бе повече от очевидна и ако има нещо хубаво за домакините освен това, че се опитваха да търсят попадение, бе великолепната публика, която създаде невероятна атмосфера на стадион “Ивайло”, подкрепяше отбора от първата до последната минута. Това бе и признание и за добрите мачове срещу ЦСКА-София и “Левски” и след двубоя играчите им благодариха, но сега вече са длъжници на феновете в следващите срещи от груповата фаза. А това наистина вече са мачове на истината.
“Етър”: Иванов, Пашов, Гълъбов, Пехливанов (75 Стоянов), Василев, Атанасов, Мане, Ивайлов (46 Колев), Батрович, Младенов (46 Руменов), Бадара.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Балъков: “Трябва бързо да забравим мача”

“Тежка загуба като резултат. Не че съм имал много големи очаквания за резултат, но не съм мислил, че можем да загубим с 6:0. Направихме преди това пет силни срещи, независимо от резултатите, но с добро постоянство. Сега се получи нещо, което ни върна отново на земята, макар че знаехме, че ако откраднем нещо в последните три мача, е добре дошло. Реалисти сме. След мача казах на футболистите, че в следващите два дни почивка трябва да си изчистят главите, да си починат по най-добрия начин, защото първенството тепърва започва.
Тежко е да говориш след загуба с 6:0, но на фона на класата на “Лудогорец” все пак имахме своите шансове. Първото полувреме два пъти можехме да отбележим и нещата да протекат по друг начин, после Бадара ако беше вкарал чистото положение можеше да стане 3:1. Но футбол със страх не се играе. А днес имах чувството, че много от моите играчи имаха респект, който опира до страха, а така няма как да постигнеш нещо. Това ме подразни повече от резултата, с който загубихме. Но трябва да се учат. Ние сме към края на класирането, тези неща инцидентно могат да се случат. Трябва да го преживеем и да гледаме напред.
Голямо благодаря на всички фенове, които бяха на стадиона в това лошо време. Разбира се, срещу “Лудогорец” не е лесно и те видяха реалността, но ни подкрепяха до последния миг, за което им благодарим много и се надяваме и в следващите срещи да е така, защото без тях ще ни бъде много тежко.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново