“Локо” (ГО) загуби у дома с 1:2 от “Спартак” (Пл), етърци разузнаваха

Публикувано на пн, 26 ян. 2015
178 четения

Локомотивци играха по-добре от съперника, но загубиха.

Загуба с 1:2 допусна горнооряховският “Локомотив” в първата си контрола от подготовката. “Железничарите” паднаха у дома от водача в Северозападната “В” група “Спартак” (Плевен), който обърна развоя на мача. Проверката се игра на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица пред около 150 зрители при слънчево време и добър терен.
Началото бе за домакините, които бързо поведоха. В 7-ата минута Любо Генчев центрира отдясно и Красен Трифонов отблизо насочи топката в опразнената врата за 1:0. Положенията не бяха много до почивката, като локомотивци имаха териториален превес. Сашо Ангелов заложи на основния състав от есента, като през втората част предприе постепенни смени.
В 22-ата минута реферът Станислав Ставров отсъди фаул за гостите на около 30 метра и Любомир Тодоров изпълни своя специалитет, но вратарят Рашков успя да извади топката от долния си десен ъгъл в корнер. Домакините имаха нови две възможности, в 37-ата минута Красен Трифонов центрира от корнер, вратарят Антонов остана под топката, но не се намери кой да я засече в мрежата. Две минути по-късно Мицаков открадна топката и излезе срещу вратаря, като до него тичаше и Смирнов, но бекът си поведе силно и Антонов улови.
“Спартак” изравни от дузпа в 40-ата минута, отсъдена за нарушение на Рашков в собственото му поле. При едно високо центриране стражът удари в главата Миленов и реферът Станислав Ставров отсъди дузпа, която Кристиян Григоров превърна в гол със силен удар в десния ъгъл – 1:1.
Плевенчани показаха познатия си стил. Напред в атака действаше Стефан Христов, зад него опитният Тихомир Тодоров, отляво Миленов, а отдясно Любомир Тодоров. На мача бе почти целият щаб на “Етър”, който направи и пълен видеозапис на срещата, тъй като плевенчани са основният конкурент на “виолетовите” за “Б” група. След почивката “Спартак” излезе в изцяло нов състав и дори друга екипировка, като вместо в бяло, вторият тим бе вече в сини екипи.
Локомотивци натиснаха в началото на полувремето и по чудо не поведоха отново. След центриране на Мицаков Янаки Смирнов стреля с глава, но резервният вратар Михайлов извади в корнер, а малко след това улови и удар на Балъков с глава. Сашо Ангелов пусна в игра трите нови попълнения – Любенов, Гроздев и Ненов.
Интересна ситуация имаше в 60-ата минута, когато Красен Трифонов изведе отлично Смирнов, но ударът му с глава не намери целта. Янаки обаче догони топката и от самата аутлиния едва не я вкара във вратата. Отново той в 68-ата минута се освободи технично и стреля, но кълбото мина до гредата.
В 78-ата минута след грешка на новите попълнения “Спартак” стигна до второто си попадение. Юношата на “Лудогорец” и бивш играч на “Академик” Преслав Антонов открадна топката от Ненов, надбяга Гроздев и стреля силно в близкия ъгъл на вратаря Любенов – 1:2. До края “Локомотив” натисна здраво, но топката така и не влезе в плевенската врата, като на два пъти и вратарят Михайлов се намеси удачно.
Това бе единствената контрола на “железничарите” у дома в подготовката. В понеделник те заминават за Турция, където ще играят три мача, а после гостуват за проверки на “Ботев” (Гълъбово) и “Ботев” (Пловдив).
“Локо” (ГО): Рашков, Пенев, М. Иванов, Фиданин, Мицаков, Ат. Димитров, Балъков, Яв. Генчев, Л. Генчев, Смирнов, Трифонов (Любенов, Гроздев, Ненов, Михайлов, Н. Иванов, Байчев, Какамъков).
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново