“Локо” (ГО) отпрати Кънев, Генков и още трима, готви нова селекция

Публикувано на вт, 3 ян. 2017
200 четения

“Локомотив” (ГО) няма да разчита на петима състезатели, които вече са свободни да си търсят нови отбори. Клубът прекратява отношенията си с нападателите си Цветан Генков, Тихомир Кънев, Янаки Смирнов, както и с вратарите Стефано Кунчев и Ивайло Сайков.
Освобождаването им е по изричното настояване на спортно-техническото ръководство, с което УС се е съобразил. Договорите на футболистите ще бъдат разтрогнати по взаимно съгласие. Ръководството на “Локомотив” изказа благодарност за съвместната работа и им пожела здраве и успешна нова година в кариерата.
Междувременно стана ясно, че “Пирин” (Благоевград) може да се подсили с 30-годишния таран Тихомир Кънев. През есенния дял той записа 9 мача в Първа професионална лига, като бе използван предимно от бившия старши треньор Ангел Червенков. След идването в тима на Цветан Генков и Матиас Курьор новият наставник Иван Колев го заби на пейката.
Според запознати старши треньорът на “орлетата” Стефан Генов вече се е свързал с футболиста, който официално е свободен агент. Двамата са провели разговор, а специалистът е споделил, че се надява да го привлече.
Две от звездите на тима – Матиас Курьор и Юлис Ндонг, пък имат сериозни оферти от чужбина и най-вероятно ще бъдат продадени срещу сериозни трансферни суми.
Старши треньорът на горнооряховци Иван Колев продължава усилена работа по зимната селекция. Очаква се да бъдат привлечени 4-5 нови имена. Първото сигурно ново попълнение за пролетния дял на шампионата е 27-годишният вратар Петър Денчев, който за последно пази на “Левски” (Карлово). Селекцията се изпълнява изцяло по представения план от старши треньора Иван Колев и екипа му. Стражът е работил съвместно с треньора на вратарите в “Локомотив” Тодор Попов.
Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев пък обеща сериозни инвестиции в базата на “Локомотив” през пролетта. Както е известно, през есента първият отбор се готвеше в Лясковец, а домакинстваше в Пловдив. Едва за мача с ЦСКА железничарите се завърнаха у дома и събраха над 9000 души на стадиона.
“Обновяването на официалния терен на стадион “Локомотив” ще бъде последвано и от инвестиции в тренировъчни игрища. Общината ще продължи да подобрява спортната база и през следващата година основната цел ще бъде да се създадат по-добри условия за тренировки и на детско-юношеската школа на “Локомотив”, сподели градоначалникът.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново