“Локо” (ГО) остана само с 4 опитни играчи

Публикувано на пт, 23 юни 2017
201 четения

“Локомотив” (ГО) остана само с 4 по-опитни футболисти – Красен Трифонов, Любомир Генчев, с който се водят преговори, Симеон Мечев, който лекува контузия и Атанас Фиданин, който принципно се е съгласил за нов договор.
“Искахме да запазим ядрото, но не стана. Как и кой допусна това да се случи, не мога да коментирам. Факт е, че всички футболисти, които имаха възможност да разтрогнат договорите си, го направиха. Правим напълно нов отбор. Би било хубаво да кажа, че започваме от нулата. Но всъщност ние започваме от минус”, коментира старши треньорът на “Локомотив” Александър Димитров.
Днес към деветте напускащи чужденци и българи се присъединиха и Стефан Цонков и Владислав Узунов. На проби започват да идват нови момчета, но в момента “Локомотив” реално е без отбор и дори контролата в събота в Елена е под въпрос заради липса на футболисти.
Най-доволен в момента е треньорът на вратарите Кичуков. Той има трима кандидати за вратарския пост – един португалец, Митко Николов от “Нефтохимик” и Кристиян Кацаров от “Локо” (Пд).
“За мен вината е, че един мениджър работи с кажи-речи целия отбор – 9 чужденци плюс вратаря Банков. Това може би е обяснението защо в един мач те играят, а в другия – не. Със сигурност това е обяснението защо сега всички се разбягаха. Кой как им е сключвал договорите и защо е допуснато да има такива клаузи, не искам да коментирам сега. В момента имаме задача да направим отбор и смятаме да го направим”, заяви спортният директор Ивайло Йорданов.
“Локомотив” ще стартира с домакинство на “Поморие” в първенството на Втора лига, стана ясно след жребия. Мачът е в Горна Оряховица на 22 юли.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново