“Ливърпул” не остави шансове на “виолетовите”

Публикувано на пн, 18 май 2015
203 четения

“Виолетовите” отстъпиха на “Ливърпул” с тежкото 0:8.

“Ливърпул” надигра с внушителното 8:0 набор 2001 г. на “Етър” в основния турнир “Проспорт В. Търново къп”. Преди това мърсисайдци бяха разбили с 9:0 и “Янтра” (Габрово).
Срещата на стадион “Ивайло” започна равностойно в началото, като и двата отбора опипваха почвата, без да поемат излишни рискове. При първата си по-сериозна атака “Ливърпул” поведе. В 14-ата минута удар на Брайс Блевънс рикошира в крак на защитник и прехвърли вратаря на “Етър” за 1:0. Младите мърсисайдци взеха нещата в свои ръце и изпуснаха няколко добри възможности за втори гол.
Три минути преди края на първата част вратарят на болярчетата се засуети при една върната към него топка и Нико Уилямс отбеляза за 2:0.
През второто полувреме “Ливърпул” наложи пълен превес във всяко отношение и въпреки че вратарят Стефан Ников извади няколко удара, паднаха цели 6 гола. Джон Уолс и Итън Галбрет вкара съответно третия и четвъртия гол. След меле в наказателното поле резултатът стана 5:0 в полза на гостите.
В 25-ата минута на втората част Бен Уилън остана очи в очи със Стефан Ников и покачи на 6:0.
Две минути по-късно след ново меле Рис Уилямс вкара с глава, а в последната минута от срещата след отличен пробив гол вкара Лейтън Кларкъс, оформяйки крайното 8:0 в полза на “Ливърпул”. За етърци остана утешението, че са пробвали силите си срещу представители на един от най-силните и популярни клубове в света.
Преди това етърци отстъпиха с 2:1 на ЦСКА и 3:0 на “Литекс” и разбиха с 5:1 “Янтра” (Гб).
Подробности за крайния изход на второто издание на международния турнир “Проспорт Велико Търново къп” и носителите на индивидуалните награди очаквайте в утрешния брой.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново