“Лайтс” би драматично “Водстрой” и окупира първото място в групата

Публикувано на пт, 19 ян. 2018
459 четения

В здраво дерби отборите на “Лайтс” и “Водстрой” трябваше да решат първото място в група “А” на зимния турнир по футбол в ДКС “В. Левски”, която още при жребия бе определена като “желязна”. Великотърновският тим се нуждаеше от задължителна победа, за да си осигури първата позиция, и я постигна по драматичен начин.
Съперникът, съставен от футболисти от Левски и Павликени, можеше да открие в 10-ата минута, но Любомир Борисов пропусна. Владимир Атанасов в 27-ата обаче технично откри резултата в полза на “Лайтс”. Драмата настъпи в края. Георги Вълчев – Машинката нахлу на скорост и с удар от движение изравни – 1:1. При този резултат “Водстрой” щеше да завърши първи, но в последните секунди с далечен удар Владимир Пачов матира Генчо Стефанов и донесе успеха на “Лайтс”, който продължава в следваща фаза с три победи.
“Ив Комерс” надви “Болярите” с 4:0 във важен за горнооряховчани мач. Те имаха нужда от пълен успех, за да запазят шансове да продължат напред като трети тим в групата, при добри показатели. Тодор Господинов, Мирослав Гавазов и Антоан Илиев (два) донесоха важната победа.
“Телепол” взе класическо 3:0 в група “Б” над “Ужас” (Присово), като головете паднаха само за 9 минути. Техни автори станаха Олег Чолаков, Цветомир Николов и Николай Митов. Така “Телепол” събра 6 т. и е лидер в класирането след два мача.
В последния мач за деня “Ресен” записа 3:1 срещу “Френдс” и в последния кръг ще му е достатъчно и реми срещу “Ужас”, за да продължи напред като втори в класирането. Даниел Рачев откри в 5-ата минута, но веднага след почивката Михаил Чалъков изравни. Боян Борисов даде пак преднина на “Ресен”, а в самия край Александър Златков си заби автогол за крайното 3:1.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново