Виктор Троицки пред “Янтра ДНЕС”: “Григор със сигурност има добро бъдеще”

Публикувано на пт, 27 май 2016
275 четения

Цвети Пиронкова стигна до третия кръг.

Четвъртият ден от Ролан Гарос ще бъде запомнен за нас с победата на Цветана Пиронкова над Йоана Ларсон (7:5, 7:6). Следващата ѝ опонентка е американката Слоан Стивънс. На пресконференцията след мача Цвети заяви, че мачът е бил доста труден както физически, така и психически. По време на целия двубой тя се радваше на силна подкрепа от многобройните български фенове в публиката. Цвети каза, че и е било изключително приятно да чува възгласи на родния си език. На въпроса ми какво ще промени в играта си в следващия мач тя коментира, че все още не знае какво по-различно би направила на корта, но тази година се чувства по-добре. Срещу Слоанс Стивънс Цвети все още няма победа, а последната ѝ загуба беше точно в третия кръг на Ролан Гарос миналата година. Сега за мен е най-важно да се възстановя от тежкия мач, радвам се на подкрепата на семейството ми, което е с мен в Париж, сподели Пиронкова. Попитана кой е любимият ѝ турнир от Големия Шлем, тя каза, че определено двата европейски турнира Ролан Гарос и Уимбълдън са най-близки до сърцето ѝ, но все пак тя чувства Уимбълдън специален и различен от всички останали.
Миналогодишният шампион Стан Вавринка, № 2 в света Анди Мъри и детронаторът на Григор Димитров Виктор Троицки също постигнаха победи. Най-трудна беше тази на Мъри, който за втори пореден ден трябваше да се бори в 5 сета. Любопитното е, че той се върна в мача, след като смени черната си тениска с бяла.
На пресконференцията след мача на Троицки го попитах какво му е донесъл трудният успех над Димитров в понеделник. Той каза, че преди всичко след победата е придобил самочувствие, защото е победил труден съперник. Троицки се изказа изключително ласкаво за него, спомена, че в момента формата на Григор не е добра, но е страхотен тенисист, който със сигурност ще има добро бъдеще и ново класиране в Топ 10.
(следва)
Десислава ПОПОВА, сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново