“Етър” започва да развива и женски футбол, събира момичета до 14 г.

Публикувано на ср, 15 окт. 2014
850 четения

“Етър” започва да развива и женски футбол, съобщи президентът на клуба Александър Нанков. Девойките ще бъдат тренирани от легендата Илиян Киряков и ще имат всички условия да се занимават с любимия си спорт.
Всички желаещи на възраст до 14 г. могат да се запишат, но няма да бъдат връщани и по-големи. Записването става на тел. 0879 141 442. “Имахме срещи с проф. д-р Лъчезар Димитров, директор на Треньорската футболна школа на БФС и бивш ректор на НСА, както и с президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков и обсъждахме развитието на женския футбол. Всички записали се в “Етър” девойки ще получат екипировка и ще им бъдат осигурени необходимите условия. Не само ще водим подготовка, но и ще участваме в турнири, ще имат достатъчно възможности за изява в този спорт”, коментира треньорът Илиян Киряков.
От “Етър” уточниха, че не търсят никаква конфронтация с вече съществуващия от 10 години във В. Търново Женски футболен клуб “Болярки” и са готови двата клуба да си помагат и съдействат.
Поредна шеста победа в първенството постигнаха децата на “Етър”, набор 2000-2001 г. Те надделяха над “Видима-Раковски” с 3:1 в среща от четвъртия кръг. “Виолетовите” продължават да са втори в класирането с пълен актив от 18 точки и голова разлика 28:2, като отстъпват само на “Литекс”, чиято голова разлика е 68:0… В другите резултати от кръга: “Литекс” – “Янтра-1919” 16:0, “Чардафон” – “Янтра” 0:1, “Трявна” – “Спартак” (Пл) 0:3, “Локо” (ГО) – “Академик” 3:1, “Павликени” почива.
При младшата възраст етърци почиваха, както и “Павликени”. “Локомотив” (ГО) би с 3:0 “Академик”, а “Литекс” удари с 12:1 “Янтра-1919”.
При старшата възраст юношите на “Етър” паднаха с 0:1 у дома от “Локомотив” (Мездра), а мачът на “Локо” (ГО) с “Литекс” бе отложен.
На Футбол 7 в петия кръг “Етър” би с 4:2 “Янтра”, великотърновските “Болярчета” разбиха като гости с 4:1 “Локо” (ГО), а “Чардафон” удари с 6:0 “Локо” (Др). На Футбол 9 етърци отстъпиха с 0:1 на “Янтра”, “Академик” (Свищов) падна с 1:3 от “Янтра-1919”, а “Чардафон” прекърши с 3:2 “Локомотив” (Дряново).
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново