“Етър” започна, целта е първо място

Публикувано на вт, 27 ян. 2015
255 четения

29 играчи тръгнаха за първата тренировка, 12 от тях са нови попълнения.

“Етър” започна подготовка за пролетния полусезон под ръководството на новия си наставник Георги Василев. Треньор № 1 на В. Търново за 20 век се завръща на стадион “Ивайло” след 22 години и призна, че се чувства у дома си. Той бе представен от кмета Даниел Панов, който го поздрави с добре дошъл, и от президента на клуба Александър Нанков. Кметът се ангажира до края на април стадионът да е във вид, който позволява на него да се играят мачове и “Етър” да заиграе отново на “Ивайло”.
29 футболисти започнаха подготовка с “виолетовите”, като сред тях има куп нови имена. Осем са съвсем новите играчи, които започнаха подготовка. Това са Станислав Катранков – централен защитник от “Хебър” (Пазарджик), Николай Илиев – ляв краен бранител от “Черно море”, Ангел Захариев – десен защитник от “Левски” (София), Ивелин Аладжов – играе и на двата фланга на отбраната от “Литекс”, Емил Николов – полузащитник от “Несебър”, Иван Колев – нападател от Казанлък, преминал през школата на “Славия”, Васил Попов – десен защитник от ЦСКА, младежки национал, и Стоян Стефанов – халф, играл за “Сливен” и “Нафтекс”. Преобладаващо става дума за млади момчета от наборите 1993-95 г. С повече опит са Катранов, Николов и Стефанов.
В автобуса за първото занимание се качиха и играчите от есенния състав плюс обявените вече досега нови попълнения Милчо Макенджиев, Емил Копаранов, Тихомир Кънев и Тодор Стоев. В процеса на работа групата ще се редуцира до 22 футболисти, заяви Георги Василев.
Представянето му от кмета и първите му думи като старши треньор на “Етър” предизвикаха огромен интерес – десетки медии от града и страната, привърженици, представители на фенклуба и др., които посрещнаха Георги Василев с аплодисменти и пожелания за успех.
Треньорският щаб вече е ясен – помощници на Гочето ще бъдат Илиян Киряков, Борислав Евтимов и Румен Русев.

Даниел Панов: “Привличането на Г. Василев е едно добро попадение”

Няма нужда да ви представям Георги Василев, той създаде футболистите, които прославиха Велико Търново и България, заяви кметът на старата столица Даниел Панов.
“Всичко, което сме започнали – не само ремонтите на базите, а и възстановяването на футболната слава на “Етър”, е процес, който изисква време. Г-н Василев знае каква е целта на феновете – отборът ни да влезе в професионалния футбол. Това зависи от подготовката и резултатите им този сезон.
Вярвам, че привличането на Георги Василев е едно добро попадение, защото той е един великотърновец, който милее за футбола. Пожелавам му успех, а всичко, което зависи от общината – ние ще продължим да подкрепяме “Етър”.
Ще продължим с обновяването на спортните бази. За две години са инвестирани 5.5 млн. в стадион “Ивайло”, в момента текат два проекта – ремонт на залите и закритата писта, както и на лекоатлетическата писта. Бордът е почти завършен, той е 650 метра, очаква се след повишаване на температурите да бъде положена новата настилка. Предполагам, че до края на април тези ремонтни действия ще бъдат завършени.
Още през декември говорих със спортния министър  г-н Кралев за терена до Спортното училище. През последната година нищо не се случи, но имаме уверението, че през февруари ще получим останалите средства и до края на май той също ще е готов за ползване. В западната част започва проект за нов терен. Вече сме сред 10-те града в страната, които имат право да кандидатстват по програмата “Региони в растеж”, която е и за спортна инфраструктура.
Желая успех на Георги Василев и се надявам успехите на “Етър” да радват всички великотърновци.”

Александър Нанков:  “Гоним влизане в “Б” група с  добри резултати и красива игра”

“Радвам се, че успяхме да привлечем такъв именит треньор като г-н Василев. Нашите цели са влизане в професионалния футбол с добри резултати и красива игра. Благодаря на кмета г-н Панов за разбирането и подкрепата. Искам да кажа, че всички трябва да вярваме на отбора и да го подкрепяме.
След наши грешки есента изоставаме сериозно на 5 т. от водача и на 1 т. от втория. “Спартак” и “Бдин” са два добри отбора, които също гонят “Б” група, поздравявам ги. Но нашата цел е да поставим правилна основа на развитието на футбола и да си постигнем нашите цели.”

Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново