“Етър”: “Във Видин се игра борба, ръгби, но не и футбол!”

Публикувано на вт, 15 апр. 2014
158 четения

Крайно недоволни и разочаровани от обстановката и грубата игра на домакините от “Бдин”, както и от съдийството на Румен Христов, са в “Етър” след гостуването, завършило 1:1. “Отчитам, че нашата игра не е това, което трябва да бъде, но имаше и субективни причини. Млад отбор сме и срещу груб и по-опитен съперник, когато ни сгазят от самото начало, а съдията го позволи, това се получава… Бях казал, че няма да коментирам съдийството, но не мога да премълча, че когато има дузпа, тя трябва да се свири.
При 0:0 имаше явно събаряне на Николаев в наказателното поле, дотогава и двата отбора нямаха много положения. После според играчите ни е имало и игра с ръка след центриране от корнер. На Благо Ангелов щяха да му счупят крака. Червеният картон, който съдията показа на техен играч, трябваше да бъде даден много-много по-рано. Същият рефер не ни даде есента дузпа и в Козлодуй.
Не съм вярвал, че областен град като Видин може да създава такава обстановка. Ритане от самото начало. От такива мачове никой няма полза, напротив, разваля се нещо хубаво. Всички се хвърлят срещу нас, защото ние сме “Етър”, но нека да е в рамките на морала и феърплея! Ние никога във Велико Търново не сме правили това, не сме посрещали отборите по този начин.
Точката ни оставя в борбата, но силите в групата са изравнени и проблемът е, че срещу едни отбори се играе, а срещу други не се играе”, коментира президентът на “Етър” Александър Нанков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново