“Етър” се завръща на стадион “Ивайло”

Публикувано на пт, 11 авг. 2017
229 четения

“Виолетовите” приемат “Пирин” утре от 18:15 ч.

Етърци най-после се завръщат на стадион “Ивайло” и ще изиграят първи мач в елита пред своя публика. В събота от 18:15 ч. те приемат “Пирин” (Благоевград) с надежди за първа победа.
Заради ремонтите на спортния комплекс тимът изигра първите си две домакинства в Ловеч, който определено не донесе късмет. Пред камерна публика от по 200-300 души “виолетовите” отстъпиха и в двата си мача – с 1:2 на “Локо” (Пд) и с 0:1 на “Верея”. За сметка на това пък те играха прилично и взеха равенства при гостуванията си на “Витоша” и “Дунав”. “Етър” обаче все още чака първата си победа и надеждите са това да стане в утрешния мач.
БФС направи компромис и разреши на “Славия” и “Черно море”, а после и на “Етър” да играят мачовете си на своите стадиони на естествено осветление, докато светнат лампите. “Янтра ДНЕС” научи, че днес се подписва договорът между Министерството на спорта и фирма “ХИТ” за поставяне на осветлението на стадион “Ивайло”. Сумата на поръчката е за 411 657 лева без ДДС. От фирмата изпълнител се ангажираха то да е готово през втората половина на септември, така че най-реалистично е това да стане за мача “Етър” – ЦСКА на 30 септември.
“Болярите” се стягат за здрава битка срещу “Пирин” утре. Вчера в БФС бе картотекирано и най-новото попълнение Иван Вълчанов, нападателят ще бъде в групата за утрешния мач. Все още се очаква жълтата карта на халфа Георги Сърмов и ако той не получи картотека днес, това ще стане вероятно за следващото гостуване на “Славия”. Всички играчи са здрави и на линия, така че старши треньорът Станислав Генчев има достатъчен избор за групата за мача.
От “Етър” се надяват най-после да играят пред по-пълни трибуни и призоваха публиката да дойде на “Ивайло” и подкрепи тима в утрешния мач в преследване на първата победа.
Билетите са по 6 лв. за възрастни и по 3 лв. за ученици, студенти и пенсионери над 60 години. Те се продават от вчера на стадиона, могат да бъдат купени и днес на касата до Спортния диспансер и в офиса на ОП “Спортни имоти и прояви”. Както вчера писахме, на “Ивайло” се въвежда нов пропускателен режим. През централния вход вече няма да влиза никой освен двата отбора и длъжностните лица за мача. Вип гостите ще влизат от входа отляво от паркинга и ще стигат до местата си през новоизградената врата за вип ложите. Ветераните и хората с пропуски, както и близките на футболистите, ще влизат през входа отдясно (до Спортния диспансер). За тях е обособен специален сектор на трибуните, който се намира отдясно до вип ложите. Над тях ще бъдат местата за медиите, които също ще влизат на стадиона вече не от централния вход, а от този отдясно.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново