“Етър” с втора поредна победа: 2:1 като гости на столичния “Славия”!

Публикувано на вт, 22 авг. 2017
185 четения

Втора поредна победа извоюваха “виолетовите” в елита, като удариха в столицата “Славия” с 2:1. Това бе и трети пореден мач на тима без загуба след равенството в Русе и победата над “Пирин”.
Треньорът Станислав Генчев отново заложи на схемата 3-5-2, която най-подхожда на качествата на наличните му футболисти. Четирима играчи пропуснаха мача поради контузии – Руменов, Минев, Почански и Сърмов, и групата бе само от 17 футболисти.
Великотърновци наложиха подчертан превес в първите десет минути, който по чудо не им донесе гол. Още в първата минута те спечелиха корнер, но след центрирането на Стоянов таранът Бадара стреля встрани. Много чиста бе ситуацията в 3-ата минута, когато вратарят на “Славия” Стергиакис стреля в тялото на Алиуне Бадара, който стреля към вратата, но топката се отклони от стража и мина до гредата в корнер. След нов ъглов удар защитникът Венци Василев с глава стреля над гредата.
В 11-ата минута пък Скерлев стреля отдалеч, но Стергиакис улови без проблеми. Още при първото центриране към вратата на гостите “Славия” обаче поведе. В 16-ата минута след центриране на Иван Минчев от фаул непокритият Стефан Велков с глава вкара за 1:0.
Последваха минути без опасности пред двете врати, но “виолетовите” постепенно отново пренесоха играта в половината на “белите”. В 40-ата минута Сашо Александров нахлу отдясно и центрира към Иван Стоянов, който обаче се подхлъзна и не успя да засече топката. “Етър” изравни в 42-ата минута – Андрея Христов сгреши и Иван Стоянов му отне топката, след което изведе Алиуне Бадара, който във втори пореден мач за етърци с едно докосване прати топката в мрежата – 1:1.
Двуостро започна второто полувреме. В 47-ата минута бившият етърец Ивайло Димитров бе изведен в отлична позиция, но стреля над вратата на Христо Иванов. “Болярите” претендираха за дузпа в 54-ата минута за игра с ръка на Омар, но реферът бе на друго мнение.
С течение на времето “Етър” засили натиска и в 68-ата минута Александров с ножица стреля силно, но от главата на защитник топката излезе в корнер. След корнер Стефан Велков с глава стреля над гредата.
Домакините имаха чиста възможност в 86-ата минута, когато Узунов излезе отдясно и стреля, но Христо Иванов изби с крак. Голямата радост дойде в първата минута на 4-минутното продължение – Иван Стоянов изведе отляво Димо Атанасов и той чудесно намери Иван Петков, който засече топката в мрежата за крайното 1:2!
Етърци заемат 7-ото място в класирането на Първа лига, а в следващия си мач в петък от 18 ч. на стадион “Ивайло” приемат “Ботев” (Пд).
“Етър”: Хр. Иванов, Александров, Василев, Пехливанов, Скерлев, Атанасов, Вълчанов (89 Колев), Ивайлов (55 Кямил), Апостолов, Бадара (69 Петков), Стоянов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново