“Етър” разгроми във Видин с 11:0 “Бдин” в елитната U15 група

Публикувано на чт, 8 окт. 2015
190 четения

“Етър” разгроми с 11:0 “Бдин” във Видин в третия кръг на елитната U15 група!  Преди това възпитаниците на треньора Марин Стефанов, набор 2001 г., сразиха пак като гости с 4:0 “Спартак” (Плевен) и завършиха у дома 2:2 с “Литекс”. Така младите “боляри” водят в класирането заедно с “Литекс” с по 7 точки, като ловчанлии имат по-добра голова разлика – 38:2, а етърци са с 17:2.
“Виолетовите” не губиха много време в проучване на противника и още в 3-та минута Кольо Станев изведе в коридор Филип Георгиев, а той промуши топката под вратаря на домакините за 0:1. “Бдин” се затвори в собствената си половина и това до известен период от време затрудни “Етър”, но в 22-та минута силен удар на Николай Лазаров бе избит с мъка от вратаря и за Филип Георгиев не бе трудно да вкара за втори път топката в мрежата – 0:2.
След чудесна триходова комбинация между Бранислав Ботев, Димитър Динев и Филип Георгиев в 31-та минута, последния отбеляза своя хеттрик в мача за 0:3. В 27-та минута Николай Лазаров от пряк свободен удар отбеляза гол, който съдията отмени с учудилия всички зрители мотив – засада.
През второто полувреме “болярите” не оставиха никакви надежди на домакините и отбелязаха цели осем гола във вратата им. Головата серия започна Бранислав Ботев още в 37-та минута след пас на Кольо Станев и 0:4. В 40-ата минута чудесно двойно подаване между Бранислав Ботев и Кольо Станев, завърши с нарушение в наказателното поле и Николай Лазаров не сгреши от дузпата за 0:5. Христо Анев с глава оползотвори едно центриране на Ростислав Узунов в 42-та минута за 0:6.
В головата серия се включи и капитанът Стоил Стефанов, който след чудесна атака и последвал удар от въздуха се опита да скъса мрежата на “Бдин” за 0:7 в 44-та минута. В 48-та минута след центриране от корнер и удар с глава сред голмайсторите се записа и дежурният реализатор Кольо Станев – 0:8. В 51-та се получи комична ситуация, тъй като вратарят на домакините при опита си да блокира удар на Стоил Стефанов му хвръкна футболната обувка, която той захвърли по Кольо Станев, който в добавката нацели гредата, а притичалият Христо Анев отбеляза за 0:9. Неспортментското поведение на вратарят веднага бе наказано от съдията с жълт картон.
В 59-та минута хубава комбинация между Стоил Стефанов и Николай Лазаров завърши с гол за 0:10. Последният гол в срещата бе дело на Бранислав Ботев, който бе най-съобразителен в 63-та минута и след центриране от корнер – 0:11 за “Етър”. В края на свирената 5 минути по-рано среща, реферът отмени нов гол на Кольо Станев.
“Етър”: Стефан Петров (Георги Недков), Ерай Алков (Елхан Али), Николай Лазаров, Стоил Стефанов, Ростислав Узунов, Димитър Динев, Даниел Кънчев (Александър Божуранов), Ивелин Ангелов (Светослав Козарев), Кольо Станев, Филип Георгиев (Христо Анев), Бранислав Ботев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново