“Етър” привлече Ерик Почански, днес гостува на “Витоша” в София

Публикувано на пт, 21 юли 2017
253 четения

Ерик Почански е най-новото попълнение в атаката. сн. Бранимир БОНЕВ

Нападателят Ерик Почански е най-новото попълнение на “Етър”. Досегашният играч на “Берое” разтрогна договора си със старозагорския клуб и още на следващия ден се присъедини към тренировките на етърци. Вчера той официално парафира с “виолетовите” и намеренията са да бъде картотекиран още за днешното гостуване на “Витоша” (Бистрица).
“Берое” и Почански се разделиха по взаимно съгласие. Той бе привлечен през миналото лято и за този период изигра 24 мача за “зелено-белите”, в които реализира 3 гола. Ръководството благодари на играча за съвместната работа и му пожела успех занапред.
Ерик Почански е роден на 5 април 1992 г. Играе и по двата фланга като дясно и ляво крило. Започва своята кариера в “Чавдар” (Етрополе), а след това защитава цветовете на “Монтана”, “Лудогорец-2” и “Локомотив” (ГО).
“Ерик вече се раздели с “Берое” и подписа с “Етър”. Ще го ползваме там, където имаме най-голяма нужда – в атакуващ план, отляво и отдясно на атаката. Имахме нужда от такъв футболист и съм доволен, че успяхме да го привлечем”, коментира треньорът Станислав Генчев.
Вчера пристигна и нападател от Сенегал. Това е 28-годишният тъмнокож гигант Алиуне Бадара. Висок е 194 см и тежи 83 кг, играе като централен нападател. Бадара е бил наблюдаван и одобрен от треньора Станислав Генчев. Роден е на 1 октомври 1989 г. в столицата на Сенегал Дакар. Идва от “Амаранте” (Португалия), където за миналия сезон има 24 мача и 15 гола, преди това е играл за португалските “Нинензе” и “Вианензе”. След преминаването на медицинските тестове ще стане ясно дали “Етър” ще предложи договор на сенегалеца. Надеждите са с привличането на Почански и Бадара да бъде решен въпросът в атаката на “виолетовите”. В клуба бе привлечен и втори масажист освен Петър Петков, това е Петко Петков.
“Етър” тръгва единствено за победа в днешното си първо гостуване на другия новак “Витоша” (Бистрица) в София. Мачът е от 21:00 ч. на Националния стадион “Васил Левски” и ще бъде ръководен от Владимир Вълков от Пловдив с асистенти Георги Калудов и Йордан Петров. В строя се завръщат Иван Стоянов и Йордан Апостолов, чиито наказания от миналия сезон изтекоха. Промени в групата за мача ще има със сигурност заради завръщането им, а ако днес бъдат картотекирани Ерик Почански и Алиуне Бадара, те също може да попаднат в групата.
“Момчетата са настроени да изиграем един добър двубой. Нашата цел е от мач на мач да израстваме като отбор и да събираме точки. Така че отиваме да спечелим трите точки и дай Боже да успеем.
Ако кажа, че сме готови на сто процента с подготовката, ще излъжа, тъй като времето беше кратко и правихме нов отбор. Напредваме, нещата се получават, но все още ни трябва време, за да изглеждаме като наистина стабилен отбор. Много важно е обаче днес да вземем победата”, коментира треньорът Станислав Генчев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново