“Етър” представя обновения си тим утре преди проверката с “Литекс”

Публикувано на пт, 9 февр. 2018
295 четения

Иван Стоянов стана голмайстор в контролите с 3 попадения. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Първи мач за настоящата година на стадион “Ивайло” ще изиграе отборът на “Етър” утре, което означава, че великотърновските привърженици на футбола за първи път т.г. ще могат да видят обновения отбор и спортно-технически щаб. Последната контрола от подготовката е в събота от 13:00 ч. срещу втородивизионния “Литекс” (Ловеч), а четвърт час преди нея предстои и официалното представяне на отбора. От клуба призоваха публиката да дойде и да подкрепи “виолетовите” преди старта им в първенството.
Две победи, едно реми и две загуби записаха етърци в петте си контролни срещи от подготовката досега, като всичките им мачове бяха срещу стойностни отбори. “Етър” първо победи с 2:0 като гост “Верея” в Стара Загора с голове на Иван Стоянов и Иван Петков. После на лагера в Турция отстъпи с 3:4 на втория в полското първенство “Лех” (Познан), като водеше до почивката с 3:1 с попадения на Иван Стоянов (2) и Велко Батрович. Другата загуба бе от втория в словенското първенство “Олимпия” (Любляна) с 3:0. Направиха 1:1 с водача в шампионата на Босна и Херцеговина “Железничар” (Сараево), като водеха до 77-ата минута с гол на Стефан Неделчев, и спечелиха с 1:0 срещу носителя на купата на Литва “Стумбрас” (Каунас) с попадение на Иван Вълчанов.
На 26 футболисти ще разчита треньорският щаб начело с Красимир Балъков за първенството. Това са 20 от досегашните футболисти – вратарите Христо Иванов и Цветомир Цанков, защитниците Иван Скерлев, Симеон Иванов, Яни Пехливанов, Венцислав Василев, Кольо Станев и Пламен Гълъбов, халфовете Димо Атанасов, Чавдар Ивайлов, Румен Руменов, Георги Сърмов, Никола Колев, Ерик Почански, Иван Вълчанов и нападателите Иван Стоянов, Тодор Колев, Алиуне Бадара, Иван Петков и Стефан Неделчев.
Шест са новите попълнения: вратарят Денис Григич от Германия, халфът Георги Пашов от “Локомотив” (Пд), сръбският защитник Душан Младенович, черногорският халф Велко Батрович, юношата на “Барселона” Аласана Мане и нападателят Даниел Младенов от “Пирин” (Бл). Все пак не са изключени промени в последния момент, тъй като селекцията винаги е отворен процес.
Стартът на първенството в Първа лига е следващата събота от 13 ч. пак на стадион “Ивайло” срещу “Септември” (Сф).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново