“Етър” подписа с Кънев и Й. Апостолов

Публикувано на пн, 16 ян. 2017
258 четения

Две нови попълнения за пролетния полусезон си осигури “Етър”. Великотърновският клуб привлече нападателя Тихомир Кънев и халфа Йордан Апостолов. И двамата са бивши играчи на “виолетовите”, за последно бяха в “Локомотив” (ГО), където Кънев м.г. бе голмайстор на “Б” група. Преди това два пъти е играл за “виолетовите”, като също беше топреализатор.
Кънев и Апостолов вече подписаха договори с клуба и заминаха на лагер с отбора. “Виолетовите” взеха в групата за лагера и двама юноши от школата – Бранимир Ботев и Кольо Станев.
Първият лагер на етърци е в “Царско село” в столицата. “Болярите” заминаха вчера за София, където ще останат до 28 януари. По време на първия лагер тимът е планирал две контролни срещи, съобщи спортно-техническият директор Стефан Атанасов. Първата проверка е на 24 януари в Стара Загора срещу “Берое”, като отборът ще пътува от столицата за мача и се връща на лагера. Втората проверка е на 28 януари с “Ботев” (Гълъбово), след която “Етър” се прибира във В. Търново.
Компанията “Лактима” ще помага на великотърновския “Етър”. От фирмата вече са превели 18 000 лв. на клуба за предсезонната подготовка, като ще оказват помощ и занапред. “Ние сме компания със социално отговорно поведение. Ще помогнем като рекламодатели и като фирма, която отговаря пред себе си за социалната си политика. Ние подкрепяме доста неща във В. Търново, но само ако някой ги поиска. Досега никой не е искал подкрепа за “Етър”, сега я поискаха, защото ситуацията вероятно е такава, че има финансова необходимост, а и отборът има нужда от всякаква подкрепа в момента”, заяви бизнесменът Петър Христов.
Той ще предложи на предстоящото заседание на Борда на директорите да бъдат гласувани 50 000 лв. за “Етър”, които ще бъдат преведени на три транша през годината.
Петър Христов обаче подчерта, че няма намерение да влиза в управата на “Етър”. “По отношение на участието ни в развитието на отбора като мениджмънт или участие в УС – на този етап и дума не може да става, защото в крайна сметка това е частен клуб. Не знам дали ще става общински, ако стане, ще продължим да помагаме, стига да поискат. Важно е да е ясно, че не се интересуваме от футбола като обществен инструмент, политически инструмент или нещо подобно”, заяви бизнесменът.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново