“Етър” играе с “Планинец” (Априлци) за купата, при победа чака тим от елита

Публикувано на ср, 2 сеп. 2015
263 четения

Съвсем скоро, на 23 септември, “Етър” може да посрещне на стадион “Ивайло” отбор от “А” група в 1/16 финалите за Купата на България. Преди това обаче “виолетовите” ще трябва да спечелят зоновата надпревара.
На 2 септември (сряда) етърци гостуват в Априлци на местния “Планинец”, като победителят от мача продължава в основната схема на турнира. 1/16 финалите са на 23 септември в един мач, като “Етър” ще бъде домакин, стига да се класира за там.
БФС този сезон структурира по нов начин участието в основната схема. В нея ще се включат 10-те отбора от “А” група, 14-те от втория ешелон (без дублиращите тимове на “Лудогорец” и “Литекс), както и осем представители от зоновите групи – по два от всяка зона.
32-та отбора ще определят с жребий двойките за 1/16 финалите, като жребият ще бъде дирижиран. В първата урна са десетте тима от “А” група плюс шестте отбора, заели най-предни места в “Б” група миналия сезон. Това са “Локомотив” (ГО), “Банско”, “Добруджа”, “Созопол”, “Нефтохимик” и “Ботев” (Гълъбово).
Във втората урна са осемте представители от зоните, както и осемте отбора от “Б” група, които не попадат в първа урна. Домакин ще бъде отборът от втора урна. Играе се само един мач с елиминации. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство и след края на продълженията се изпълняват дузпи.
16-те победителя продължават на 1/8 финалите на 28 октомври, където също ще се играе по един мач. Четвъртфиналите са на 9 декември също в по една среща, а полуфиналите на 6 и 20 април 2016 г. ще са при разменено гостуване. Финалът е на 25 май на Националния стадион “Васил Левски”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново