“Етър” гостува в Свищов на “Академик” в битка за челото

Публикувано на пт, 30 окт. 2015
197 четения

Важно гостуване в Свищов предстои на “Етър” в областното дерби от 13-ия кръг на Северозападната “В” група. “Болярите” излизат срещу “Академик” в мач, който ще определи по-нататъшните цели на двата тима.
“Академик” и “Етър” в момента делят второто място с по 31 точки, на 2 т. от водача “Ботев” (Враца). В същото време врачани гостуват на последния в класирането “Ботев” (Козлодуй).
Дербито е на градския стадион в Свищов днес от 14:30 ч. Етърци нямат кадрови проблеми и са амбицирани за поредна победа, която да запази шансовете на тима за атака на първото място. След десетте поредни победи “Академик” направи реми у дома с “Трявна”, а после загуби гостуването си в Левски.
Всички мачове от предстоящия кръг на нашата “В” група са изтеглени за днес, петък, заради предстоящите балотажи от местните избори на много места в областта, включително и в Свищов.
Междувременно юношите на “Етър”, родени 2000 г., отпаднаха драматично от турнира за Купата на БФС след реванша в Благоевград. След като разбиха с 4:1 “Литекс” в плейофите, етърци стигнаха до осминафиналите, където срещнаха “Пирин”. Както вече писахме, в първия мач у дома “Етър” поведе с 2:0, но в края на мача допусна гол, който утежни задачата за реванша – 2:1. В ответния мач благоевградчани взеха един гол преднина до почивката, а през втората част отбелязаха и така важното им второ попадение, като след 2:0 и общ резултат 3:2 продължават на 1/4 финалите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново