“Етър” гостува в Поморие за купата, дава почивка на 7 основни играчи

Публикувано на ср, 20 сеп. 2017
191 четения

7 основни играчи получиха почивка за днешния мач. сн. Д. ЙОРДАНОВ

“Етър” стартира днес участието си в турнира за Купата на България. В 1/16 финален мач “виолетовите” гостуват на втородивизионния “Поморие”. По регламент в тази фаза на надпреварата се играе само по един мач, като домакини са отборите от по-ниските групи.
Мачът между отборите на “Поморие” и “Етър” ще се играе от 16:00 ч. на стадион “Лазур” в Бургас, където домакинстват поморийци заради ремонта на тревното покритие в Поморие. Главен съдия е Драгомир Драганов от Варна, негови асистенти са Диян Вълков и Красимир Атанасов, четвърти съдия Петър Костадинов, а съдийски наблюдател – Любомир Войков.
На седем основни футболисти ще даде почивка старши треньорът Станислав Генчев в днешния мач за купата. Извън групата останаха Христо Иванов, Йордан Апостолов, Яни Пехливанов, Иван Стоянов, Александър Александров, Веселин Минев и Венцислав Василев. Целта е те да бъдат запазени за следващото гостуване на “Черно море”, което е още в събота от 20 ч. на стадион “Тича”. Венци Василев се възстановява още от контузия и пропусна последните мачове, но се очаква да бъде на линия за предстоящия мач във Варна.
Със сигурност дебют за етърци днес ще направят новопривлечените млади таланти Никола Колев и Пламен Гълъбов, като в групата за двубоя попаднаха и юношите на клуба Бранислав Ботев и Кольо Станев, които могат да запишат първи официални минути с представителния отбор на “Етър”.
“Този мач е важен за нас и няма причина да не се отнесем с уважение, трябва да продължим напред в турнира. Футболистите, които са били титуляри досега във всички мачове, ще получат почивка, но това е шанс за тези, които са играли по-малко, да се защитят. Новите Колев и Гълъбов ще дебютират за “Етър” и дори ще започнат като титуляри. Превъзхождаме “Поморие”, това не означава нищо – всичко се показва на терена, ако там не покажем, че сме по-добри, каква полза, че сме по-класни “на хартия”, коментира старши треньорът Станислав Генчев.
В групата, която отпътува вчера за Равда, където нощува преди мача, влизат: Кирил Акалски, Цветомир Цанков, Джихат Кямил, Иван Скерлев, Пламен Гълъбов, Димо Атанасов, Ерик Почански, Никола Колев, Чавдар Ивайлов, Румен Руменов, Георги Сърмов, Иван Вълчанов, Иван Петков, Алиуне Бадара, Цветомир Тодоров, Тодор Колев, Бранислав Ботев и Кольо Станев.
Нападателят на “Етър” Алиуне Бадара заема престижното второ място сред голмайсторите на Първа лига след срещите от деветия кръг. Сенегалецът наниза 4 гола за “виолетовите” до момента в четири различни срещи, като в още една спечели и дузпа, и е сочен сред приятните изненади до момента в първенството.
Убедителен водач сред стрелците в шампионата засега е Фернандо Каранга от ЦСКА-София с 9 попадения. Седем футболисти делят второто място с по 4 гола, като освен Бадара това са Григор Долапчиев (“Витоша”), Жуниор Мапуку (“Левски”), Педро Еуженио (“Берое”), Клаудиу Кешеру и Върджил Мисиджан (“Лудогорец”) и Георги Андонов (“Верея”). С три попадения за “Етър” е Иван Петков, а по едно имат Цветомир Тодоров и Иван Стоянов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново