“Етър” без четирима основни играчи днес срещу “Пирин”

Публикувано на ср, 29 Ное. 2017
129 четения

Тежко гостуване на “Пирин” в Благоевград предстои днес на етърци. Междинният кръг в Първа лига съвсем сгъсти програмата на “виолетовите” – след късния им мач в неделя срещу “Дунав”, завършил с неблагополучното 0:2, те още вчера отпътуваха за Благоевград. Мачът им с “орлетата” е днес от 15:00 ч. на стадион “Христо Ботев”.
Сериозни кадрови проблеми връхлетяха отбора. Нападателят Алиуне Бадара и халфът Чавдар Ивайлов бяха наказани за по 1 мач заради картоните си в двубоя с русенци, глобата за Бадара е 300 лв., а за Ивайлов – 250 лв. Двамата ще пропуснат днешното гостуване.
Отделно “Етър” е глобен с 1000 лв. по доклад на длъжностните лица за “нецензурни и вулгарни скандирания”. “Дунав” пък е отнесъл общо 3300 лв. глоби, от които 2000 лв. за бомбичките на феновете, 1000 лв. за факли, довели до спирането на мача, и 300 лв. за факли и димки.
Левият бек Веселин Минев, който в последната среща изведе “Етър” с капитанската лента, също пропуска двубоя поради контузия. Минев бе принудително заменен в 45-ата минута, след като си удариха главите с противников играч, и бе откаран в болница. Прегледът е показал сътресение на мозъка и защитникът остава извън строя най-малко за днешния двубой. Много вероятно е обаче той да пропусне и следващата среща със “Славия”. Трайно контузен е и централният защитник Венцислав Василев.
Така на практика старши треньорът Станислав Генчев може да разчита точно на 18 футболисти, които включи в групата, в която попаднаха и Джихат Кямил и Цветомир Тодоров. За левия фланг на защитата в отсъствието на Минев треньорският щаб ще трябва да залага на Димо Атанасов или Кямил.
Главен съдия на днешния мач е международният рефер от Шумен Станислав Тодоров, негови асистенти са Мартин Димитров и Димо Вълчев, а четвърти съдия – Павлин Михайлов. Съдийски наблюдател е Йордан Сталев от Пловдив.
Липсата на добри резултати напоследък породи сериозно напрежение около тима. В последните 11 кръга “Етър” има само една победа над пълния аутсайдер “Витоша” (Бистрица). След последния мач с “Дунав” голяма част от публиката скандира за оставка на треньора Станислав Генчев, но ръководството вече обяви, че стои твърдо зад наставника и за треньорски рокади на този етап не може да се говори. Финансови проблеми няма и футболистите редовно получават възнагражденията си. Проблемът е, че те загубиха мачове от “Локомотив” (Пд) и “Верея”, които отдавна са в организационна и финансова криза, но играчите им показват сериозна мотивация.
Именно днешният противник “Пирин” (Благоевград) е третият отбор със сериозни финансови проблеми в Първа лига. Футболистите му имат да получават по една заплата и седем премии и треньорът Милен Радуканов призна, че все по-трудно мотивира играчите. Въпреки това пиринци изпревариха “Етър” в класирането и сега заемат 11-ото място с 16 точки. Веднага след тях са “виолетовите” с точка по-малко. Всичко това прави днешния двубой изключително възлов във всякакво отношение.
“Трябва да излезем и да се реваншираме. Въпреки отсъствието на четирима играчи нямаме друга алтернатива. Длъжни сме да вземем реванш и да се върнем с трите точки”, коментира старши треньорът Станислав Генчев.

Стефан Атанасов:

“Трябва да се върнем на правилния път”

“Последните два-три мача играем нелошо, но резултатът ни бяга. Или ни преследва малшанс, или допускаме решаващи грешки, които повлияват за загубите. Тези неща трябва да се изчистят.
Предстоят ни два много важни мача тази седмица – днес срещу “Пирин”, а в неделя у дома срещу “Славия”. Задължително трябва да вземем точки от тези срещи, за да може нещата около клуба да се успокоят, защото започва да се получава напрежение от страна на феновете. Недоволство, което преди месец и половина го нямаше. Ние сме длъжни да излезем от тази ситуация. Просто трябва футболистите да са максимално концентрирани в тези два мача, за да спечелят максимум точки, за да може да се гледа по-спокойно и положително на нещата, а не само с негативи. Нищо фатално не се е случило, има много мачове, но времето върви и ние отново трябва да намерим правилния път и да покажем, че тези играчи неслучайно са събрани и отборът има качества.”
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново