“Етър-64” стартира финалната фаза с гостуване на “Бъки” в неделя

Публикувано на пт, 17 мар. 2017
117 четения

С гостуване на шампиона “Бъки” в Габрово стартира участието си във финалната фаза на първенството носителят на Купата на България – хандбалният “Етър-64”. Шестте отбора от елитната “А” група вече приключиха редовния сезон. Великотърновки финишираха на трето място с 14 точки, събрани от седем победи и три загуби. Първи е “Бъки” с пълен актив от 20 точки – десет победи от десет мача. На второ място завърши “Свиленград” с равни точки 14 с етърки, но въпреки че е с по-лоша голова разлика, е пред “виолетовите” заради по-добрите показатели от директните двубои (победа с 26:22 и загуба с 25:27).
“Етър-64” приключи редовния сезон с 294 вкарани гола, а вратарките и защитата са допуснали 228. Припомняме, че Десислава Николова бе обявена за най-добър вратар за 2016 г., а Соня Богданова – за най-добър състезател.
В спор за четвъртото място в решаващ мач “Ники спорт” (Сливница) би с 24:17 (8:8) тима на “Поморие” и също се класира за финалната фаза. Последните два тима “Поморие” и “Шумен-98” си остават пети и шести.
Регламентът на Българската федерация по хандбал предвижда от този сезон първите 4 отбора да играят отново всеки срещу всеки, без да се зачитат резултатите досега, така че третото място на “Етър-64” не означава нищо. От федерацията оповестиха пълната програма до края.
Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева започват с мач в Габрово срещу “Бъки”. Двубоят е в неделя, 19 март, от 18:00 ч. в зала “Орловец”. Съдии са Ст. Стойков и В. Делийчев, а делегат на БФХ – М. Белев. Същия ден в Сливница играят “Ники спорт” и “Свиленград”.
На 2 април етърки гостуват на “Ники спорт”, а на 9 април, неделя, от 17:00 ч. е първото им домакинство срещу “Бъки”. На 14 април, петък, от 16:00 ч. приемат и другия си конкурент “Свиленград”. “Болярките” връщат визитата в Свиленград на 22 април, а завършват цикъла с домакинство на “Ники спорт” навръх Гергьовден – 6 май.
Накрая се прави класиране само от финалната фаза и първите два отбора отиват на финал за титлата до две победи от три мача. Първата среща е на 13-14 май, втората на 20-21 май, а ако има трети мач, той ще е на 27-28 май.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново