“Етър-64” разби с 34:21 “Свиленград” и излезе начело

Публикувано на вт, 18 апр. 2017
127 четения

Шампионът “Етър-64” победи гостуващия “Свиленград” с 34:21 (16:12) в отложена среща от плейофите на женското хандбално първенство. С успеха възпитаничките на Йонка Генчева оглавиха временното класиране с 6 т., колкото има и “Бъки”, но великотърновки имат предимство в преките двубои.
До 21-ата минута двубоят бе оспорван, вървеше гол за гол и резултатът бе 10:10. След това обаче Деси Николова “заключи” вратата зад себе си, като до края на срещата спаси и 5 дузпи. Първата част приключи 16:12 за шампионките, които и през втората продължиха да доминират. Съперничките живнаха за кратко след 40-ата минута, когато бе отстранена за две минути Деси Николова за оспорване на съдийско решение, и успяха да върнат три попадения, намалявайки на 21:18. Връщането на титулярната вратарка обаче сложи край на устрема им, а в оставащото време етърки отбелязаха 10 гола срещу само три. Мачът бе наблюдаван и от членовете на УС на клуба Евгени Костадинов, Димитър Хинов и Йордан Йорданов.
“Много силен мач на целия отбор, воден от капитана Даниела Коцева. Тренираме редовно в голямата зала и това влияе отлично върху представянето на момичетата. Соня Богданова положи всички усилия и е почти напълно възстановена. Не влезе в тази среща по препоръка на лекарите, за да я запазим, но за следващите, които ще са решителни, ще разчитам на нея”, коментира Йонка Генчева.
“Етър-64”: Николова, Караманлиева, Савич 10, Кръстева 4, Д. Иванова 4, Петрова 1, Коцева 9 (Стефанова, Йорданова 5, Динева).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново