“Етър-64” излиза утре за десета титла

Публикувано на пт, 19 май 2017
41 четения

Хандбалистките на “Етър-64” продължават да пишат историята на клуба – една крачка ги дели от рекордната десета шампионска титла на България. В събота от 18 ч. в ДКС “В. Левски” великотърновки излизат в мач реванш, след който могат да ликуват със златните отличия.
В първия двубой в Габрово “Етър-64” взе чудесна победа с 28:23 и сега се нуждае само от още един успех, за да стане шампион. Все пак съперникът не е за подценяване и ако се стигне до трети мач, той ще е на 29 май отново в Габрово.
Постигнатото от тима в последните 15 години наистина е уникално. След първите титли през 2002 и 2004 г., от 2009 г. насам етърки са неизменно шампионки, като дадоха на “Бъки” само 2015 г. Ако успеят и утре, това би било осма титла за последните 9 сезона (и общо десета). Към тези успехи могат да се причислят и 13 Купи на България.
От фенклуб “Етър” вече обявиха, че ден след решаващия мач на футболния тим ще подкрепят и хандбалистките, за да изживее В. Търново един уникален спортен уикенд. ХК “Етър-64” призовават всички привърженици на спорта да подкрепят утре момичетата на Йонка Генчева и да дадат своя принос за шампионската титла.
Анатоли ПЕТРОВ

Пътни строежи - Велико Търново