“Етър-64” елиминиран от битката за титлата след загуба от “Бъки”

Публикувано на чт, 26 апр. 2018
139 четения

Хандбалистките на “Етър-64” няма да могат да защитават титлата си от м.г., след като загубиха с 23:25 (10:12) от “Бъки” и не успяха да се класират за суперфинала в първенството. За златото ще спорят “Бъки” и “Свиленград”. “Виолетовите” завършиха триумфално първи в редовния сезон и имаха бонус за плейофите, който обаче пропиляха и останаха трети.
В решаващия мач срещу габровки в ДКС “В. Левски” възпитаничките на Йонка Генчева не можаха да издържат на напрежението и отново загубиха. Гостенките дръпнаха с 0:2 още в началото и “Етър-64” изравни, а после равенството продължи до 4:4. Последва крайно оспорвана битка и дълго време без гол, докато в 12-ата минута етърки поведоха с 5:4 за пръв и последен път в мача. После “Бъки” отново обърна и продъжи да поддържа преднина от 2-3 гола.
Интригата на терена остана само заради невероятните спасявания на вратарката на “Етър-64” Десислава Николова, но пред отсрещната вратата отбраната на “Бъки” не остави почти никакви шансове на “виолетовите”, които действаха нервно и прибързано.
Почивката дойде при 10:12 и после Данислава Петрова намали на 11:12, а в следващата атака великотърновки пропуснаха да изравнят. Оттам “Бъки” взе нещата в свои ръце и с три поредни гола докара нещата в 35-ата минута до 11:15. Десет минути по-късно бе вече 13:20 и мачът бе решен. Чак тогава “Етър-64” се вдигна и окуражаван от горещата агитка в 52-ата минута намали до 19:22, но последваха нови фатални пропуски в нападение, а краят дойде при 23:25.
Така за първи път от 10 години насам “виолетовите” останаха без отличие – нито титла, нито купа. Трябва обаче да не се забравя, че отборът е сериозно подмладен, само с две опитни състезателки – Соня Богданова и Деси Николова, без равностойни резерви и с изключително млади състезателки, които не издържаха на напрежението към края на дългия сезон. Но най-важното – с кадри от собствената школа, а това е обещание за бъдещето!
“Етър-64”: Десислава Николова, Десислава Кръстева 6, Деница Иванова 3, Соня Богданова 3, Данислава Петрова 4, Петя Кръстева 3, Мария Йорданова 2 (А. Симеонова 2, Кр. Караманлиева, М. Стефанова, В. Маринова, З. Коева, Цв. Долчинкова, Н. Димитрова).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново