Велизар Илиев стана шампион на България по тенис на двойки за момчета до 12 г.

Публикувано на пт, 13 ян. 2017
344 четения

Велизар Илиев (ТК “Барс”) и Адрияно Дженев (ТК “Хасково”) станаха шампиони на двойки на държавното лично първенство по тенис на корт на закрито за момичета и момчета до 12 г. Шампионатът се проведе при отлична организация на кортовете на ТК “Бароко Спорт” в София. Около 100 деца премериха сили в двата пола.
Във финалната среща при момчетата топ поставените Дженев и Илиев дадоха шест гейма на съперниците си Димитър Пенчев ТК “Кристи” и Виктор Марков ТК Дианая”, побеждавайки с 6:4, 6:2. По пътя към финала Илиев и Дженев преодоляха Георги Георгиев (ТК “Свиленград”)/Анас Маздрашки (ТК “Егалите”) с 6:4, 6:2 и Дейвид Симеонов (ТК “Кристи”)/Павел Маринов (ТК “Супер Спорт”) с 6:0, 7:5. Директорът на първенството Людмил Накашев награди призьорите.
Освен с традиционните купи децата си тръгнаха и с ваучери за спортни стоки, осигурени от любезните домакини. Победителите взеха ваучери по 100 лв., а финалистите по 50 лв.
На сингъл Велизар Илиев се окичи с бронзов медал. Във втория кръг той отстрани Анас Маздрашки (ТК “Егалите”) с 6:1, 6:2, в третия елиминира Борислав Златанов ТК “Пазарджик” с 6:0 и 6:3, но на полуфинала бе спрян от съекипника си на двойки Адрияно Дженев. Илиев взе първия гейм с 6:3, но загуби следващите два с 5:7 и 2:6. Велизар получи медала си за третото място от главния съдия Милена Коцева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново