Великотърновски състезатели по стрелба с лък участваха в европейско Гран при

Публикувано на пн, 9 май 2016
149 четения

Трима великотърновски състезатели взеха участие в европейското Гран при по стрелба с лък в София. Над 220 стрелци от 31 държави си оспорваха отличията при мъжете и жените на рекърв и компаунд. При мъжете в квалификацията на рекърв Дамян Дачев от “Етър 78” стреля 646 т., което му отреди 34-то място от 92 състезателите.
В елиминациите Дачев отпадна от Ален Ремар от Хърватска със 7:1. В отборното класиране на рекърв при мъжете Дачев, Аспарух Латев и Тодор Пендов отпаднаха в елиминациите от Словения и разделят девето място. При жените Ралица Генчева от “Етър 78” постигна 548 т. и завърши 48 в квалификациите от 61 участнички.
В елиминациите отпадна от швейцарката Валентине де Джули и дели 33-то място в крайното класиране. На същата позиция остана и националката Добромира Данаилова. Великотърновката стреля 575 т. в квалификацията, а в елиминационната фаза отпадна от Кристине Бжерендал от Швеция.
Отборно при жените Данаилова, Марина Найденова и Йорданка Атанасова са девети. При смесените отбори на рекърв Дамян Дачев и Марина Найденова останаха осемнадесети. Единственият медал за България дойде в смесената отборна надпревара в дисциплината компаунд.
Нашият отбор бе представен от най-предно класиралите се в квалификациите на индивидуално Дениза Величкова (“Габарит”, София) и Виктор Петров (“Джъмбо”, Русе). В спора за третото място те победиха състава на Сърбия със 142:133 т.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново