“Б” областна футболна група – Юг “Спортист” (Козаревец) с пета победа, води убедително в класирането

Публикувано на чт, 15 окт. 2015
400 четения

Петатата си поредна победа от началото на сезона записа “Спортист” (Козаревец), като е едноличен лидер в класирането с пълен актив от 15 точки. В дербито на полусезона козаречвани се наложиха като гости с 3:2 над “Първомайци”. Ангел Кабакчиев изведе домакините напред в резултата в 8-ата минута, но Галин Жеков изравни. Гостите направиха пълен обрат в 26-ата минута, когато защитата изпусна Мирослав Сотиров и той не сбърка за 1:2. След още пет минути Ангел Кабакчиев отново изригна и 2:2. В средата на втората част домакините останаха с десет души, тъй като Кристиян Димитров получи втори жълт и съответно червен картон. В 84-ата минута Валентин Парашкевов се разписа за 2:3 и донесе победата на гостите.
“Росица” – “Д. ОрЯховица” 2:4
Йордан Петров откри за гостите в 12-ата минута, но автогол с глава на Пламен Пенев върна надеждите на “Росица”. Долнооряховчани спечелиха дузпа в 30-ата минута, която обаче Аврам Аврамов пропусна, стреляйки в аут. Все пак Цветан Илиев вкара за 1:2. В края на полувремето червени картони получиха Петко Наваков от “Росица” и Йордан Иванов от “Д. Оряховица”. Живко Живков в 53-ата минута с глава след центриране от корнер направи 1:3, а гостите получиха втора дузпа, която Цветан Илиев реализира за 1:4. Окончателното 2:4 бе дело на Николай Куцаров.
“Янтра” – “Вихър” 5:2
Гостите поведоха с гол на Иван Иванов с глава в 15-ата минута, Георги Георгиев изравни, но Иван Андреев вкара за добридялци. Пламен Станчев обаче наниза хеттрик за драгановчани, а един гол вкара и Петко Петков след подаване на Йордан Грозданов.
“Победа” – “Юнак” 3:1
Петър Топалов откри резултата в 39-ата минута при разбъркване, но след почивката Пламен Недялков изравни с удар от въздуха. Владимир Нейков излезе сам срещу вратаря, финтира го и направи 2:1, а отново той четвърт час преди края вкара и третия гол.
“Владислав” – “Рудановски” 1:0
Единственият гол падна в 72-ата минута, когато Красен Славчев напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Александър Върбанов засече топката. Домакините бяха по-активният отбор, а след удари на Красен Славчев и Иван Иванов топката срещна и гредите.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново