“Ботев” (Вр) – “Етър” в мач на истината

Публикувано на чт, 28 апр. 2016
386 четения

Цялото БФС, спортният министър и националните треньори ще гледат дербито

Мачът на истината за “Етър” дойде. Утре от 15:30 ч. “виолетовите” гостуват на “Ботев” (Враца) в дерби, което ще реши първото място и влизането в професионалния футбол.
“Виолетовите” натрупаха 11 поредни победи, но съперникът им също бе безпогрешен и опази аванса си от 2 т. преди мача. Така на етърци е необходима задължителна победа във Враца, за да оглавят класирането. Интересът към дербито е огромен, то ще бъде предавано пряко по Канал 3.
Министърът на спорта Красен Кралев, ръководството на БФС и треньорите на всички национални гарнитури са поканени да гледат на живо решителния мач. “Искаме да се получи истински футболен празник и зрителите на стадион “Христо Ботев” да се насладят на един стойностен мач, защото претенциите и на двата клуба са да бъдат част от професионалния футбол през следващия сезон”, заяви Калин Каменов, председател на УС на “Ботев” (Враца). Кметът на Враца изрази увереност, че съдиите няма да допуснат да бъдат в центъра на вниманието в този мач.
Международна бригада ще ръководи дербито. Главен съдия е Георги Кабаков от Пловдив с асистенти Мартин Маргаритов от Пловдив и Мартин Венев от София.
В “Ботев” (Враца) дадоха срок до вчера за заявка за билети от страна на гостите. Не се предвижда отваряне на допълнителна каса пред техния сектор. “Ще продадем на “Етър” колкото билета заявят и те ще имат ангажимента да ги разпространяват сред своите привърженици”, заяви маркетинг директорът Денислав Георгиев.
На сериозна подкрепа ще могат да разчитат “виолетовите” за дербито. Президентът на клуба Александър Нанков отпусна безплатен автобус за привържениците. Отделно агитката от Фенклуб “Етър” ще пътува с друг автобус, мнозина ще пътуват с леки коли не само от В. Търново, но и от София и други градове. Тръгването от старата столица ще бъде утре в 10:30 ч. от стадион “Ивайло”.
Нападателят на “Етър” Любомир Генчев със сигурност пропуска дербито поради контузия. Любо не се е възстановил от травмата и няма да е в групата. Всички останали са здрави и настроени за силна игра и победа.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново