“Болярчета” спечелиха турнира “Звездичка къп” в Бургас

Публикувано на вт, 19 юли 2016
392 четения

Най-малките футболисти на СК “Болярчета” – набор 2008 година, спечелиха турнира “Звездичка къп” в Бургас. На финала след чудесна игра те обърнаха домакините от “Звездичка” с 2:1.
Великотърновският тим участва с три отбора – един при родени 2008 г. и два при набор 2006, като реално децата от втория тим са набор 2007 г. Две от трите формации на СК “Болярчета” се класираха за полуфиналите в турнира. По шест отбора участваха във всяка възраст, като се оформиха по две групи от по 3 тима.
Най-силно бе представянето на най-малките с треньор Цветелин Георгиев. “Болярчета” стартираха също с минимална загуба 3:2 от “Несебър”, но в другия си двубой разбиха “Звездичка-2” с 10:0 и стигнаха до полуфинал. Там те, великотърновци, победиха “Бургас спорт” с 2:1, а в другия полуфинал “Звездичка” разби с 6:3 “Несебър”.
Финалният двубой бе много оспорван, като домакините поведоха с 1:0, но великотърновчетата не само изравниха, но и обърнаха нещата до победното 2:1! За първото си място възпитаниците на треньора Цветелин Георгиев получиха купа и златни медали.
Йоан Анастасов взе индивидуалния приз за голмайстор на турнира с 8 попадения. Отбелязалият три гола Борислав Стоянов, Евгени Пейчев и Никола Иванов са родени 2009 година, с година по-мълък от тях е Симеон Симеонов. Първенци на турнира станаха още: Рафаел Чолаков, Иво Бижев, Георги Йорданов, Иван Димитров, Стамен Джагалски, Теодор Чолаков и Константин Цалков.
“Болярчета”, родени 2006 г., завършиха на 4 място. Те стартираха с минимална загуба с 2:1 от домакините от “Звездичка”, като играха добре и можеха да стигнат до нещо повече. Във втория си мач те разбиха с 3:0 състава на “Поморие” и така се класираха за полуфиналите. Тимът загуби полуфинала с “Добруджа”. Резултатът бе 0:0 до 8 минути преди края, когато великотърновци получиха гол, а после инкасираха още два за крайното 0:3.
В мача за 3-4 място те отстъпиха с 3:1 на местния “Бургас спорт”. С играта си във всички мачове се отличи Ради Найденов, а стражът Богомил Александров безапелационно взе индивидуалния приз за най-добър вратар.
Успехът на СК “Болярчета” донесе много радост сред великотърновската група и тя бе напълно заслужена. “Изключително доволни сме от представянето, особено на най-малките. Нашите момчета играха страхотно, в първи за тях срещи на голям терен и срещу година по-големи съперници. Благодарим на родителите, на основния ни спонсор “Лактима Балкан” и г-н Петър Христов, както и на всички, които са съпричастни към нашия клуб.
Впечатлени сме от това, което видяхме в Бургас. Базата мога да определя като страхотна. Клубът домакин “Звездичка” има много спонсори и хора, които помагат, финансиран е и от Община Бургас, която помага на всички отбори в града”, коментира съпрезидентът на СК “Болярчета” Николай Колев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново