“Болярчета” с амбиции за силно представяне на международен футболен турнир в Бургас

Публикувано на чт, 14 юли 2016
407 четения

С амбиции за поредно силно представяне се готвят футболистите на СК “Болярчета” за международния турнир в Бургас “Звездичка къп”, организиран от местния клуб “Звездичка”. Надпреварата всяка година събира десетки отбори от различни страни. Тази година турнирът ще се проведе от 15 до 17 юли.
“Болярчета” ще участват с три отбора – във възрастовите групи за родени 2006, 2007 и 2008 г. Техни съперници ще бъдат българските “Славия”, “Локомотив” (София), ДИТ (София), отбори от Турция, Гърция, Македония, Сърбия, очаква се дори пристигането на детския тим на “Зенит” (Санкт-Петербург).
Общо около 50 деца от СК “Болярчета” ще пътуват за Бургас, набавени са им нови екипи, а вече са поръчани първите фен артикули. Великотърновци тренират активно на “Балкан Арена”, като им предстоят и двуразови тренировки.
“Звездичка” всяка година организира този силен турнир. Между другото, неотдавна детският клуб получи целево 50 000 лв. от Община Бургас, за да развива младите си футболни таланти… В същото време “Болярчета” разчитат единствено на родителите си, както и на спонсори, основният от които е “Лактима Балкан” на Петър Христов.
Ще припомним, че футболистите на СК “Болярчета” записаха отлично представяне на турнира “Звездичка къп” преди две години, когато спечелиха третото място и бронзовите медали в крайното класиране, като грабнаха три победи и допуснаха само една минимална загуба от ЦСКА.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново