“Болярки” подновяват участие на 27 февруари

Публикувано на ср, 3 февр. 2016
256 четения

В края на този месец предстоят първите официални мачове за ЖФК “Болярки”, стана ясно от оповестената от БФС програма за женския футбол през пролетния полусезон.
Първото участие на възпитаничките на треньора Валентин Витанов е на 27 февруари, когато в Дряново е турнирът в зала за футболистки до 12 години. В него ще вземат участие “Спартак” (Варна), “Болярки”, “Светкавица” (Градешница) и “Боруна” (Царева ливада). На 2 април същите отбори се събират за следващата надпревара във Велико Търново.
На 12 март започват участието си 15-годишните, които също се състезават на турнирен принцип. Техният турнир е в Севлиево, а съперници ще бъдат отборите на “Етър” (В. Търново), “Севлиево лейдис”, “Габрово”, “Дунав” (Русе), “Спартак” (Варна) и “Болярки”.
На 26 март е турнирът на 17-годишните. Той ще бъде в Севлиево с отборите на домакините от “Севлиево лейдис”, “Болярки”, “Етър” (В. Търново) и “Чавдар” (Троян).
Представителният отбор на ЖФК “Болярки” подновява участието си в елитната “А” група при жените на 20 март, когато е първият пролетен кръг. Великотърновки гостуват на “ЛП Суперспорт”. Първото домакинство на възпитаничките на Валентин Витанов е на 27 март, когато посрещат “Севлиево лейдис”.
В програмата до лятото от футболната централа са заложили приятелски срещи на националния отбор за жени от 4 до 9 април, на който вероятно ще има призовани националки и от “Болярки”, приятелски турнир за националния отбор девойки до 16 г. от 16 до 21 април, за девойки до 17 години от 16 до 21 май и за националния тим – жени от 30 май до 5 юни. На 10-12 юни пък са финалите за купата на България при жените.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново