Върнаха юбилейното издание на писта “Велико Търново” в старата столица

Публикувано на ср, 26 юли 2017
368 четения

Две седмици след като организаторът на писта “Велико Търново” Димитър Стефанов обяви пред “Янтра ДНЕС”, че в своята десета годишнина надпреварата ще се мести на калояновското трасе Дракон, стана ясно, че юбилеят ще си остане в старата столица. Последната промяна става, след като Стефанов е имал спешна среща с кмета на Общината инж. Даниел Панов.
“Проведох среща с инж. Панов, на която се уточниха ангажиментите, които ще се поемат от Общината и от “Етър Рейсинг тим”. По този начин юбилейното състезание ще си остане на традиционното място и обявената предварително дата – 16 и 17 септември”, съобщи Димитър Стефанов.
Промяна по отношение на трасето на писта Велико Търново няма да има, но със сигурност ще има промяна в мястото на щаба на състезанието, който в юбилейното издание няма да е в познатата сграда до старта. През тази година състезателите ще карат по един манш, включваш по 14 обиколки, докато през миналата те завъртяха по два манша с по 7 обиколки. Участниците ще бъдат разпределени в три серии: Спорт до 1600 куб. см, Туринг до 2000 куб. см и Макси, която включва два класа до 3500 и над 3500 куб. см.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново