Валентин Шишков стана шампион на България по колоориентиране

Публикувано на пн, 15 авг. 2016
194 четения

Един златен, три сребърни и три бронзови медала спечелиха състезателите на търновските клубове “Трапезица 1954” и “Браун Тим” на държавното първенство по колоориентиране. 174 мъже и 132 жени стартираха в отделните възрастови групи в дисциплините спринт и дълга дистанция. Юношеският национал Валентин Шишков стана шампион при младежи до 20 години в дисциплината спринт на 4 км. Той донесе единствения медал за клуба домакин “Трапезица 1954” в първите две дисциплини. Шишков взе реванш за 2015 г., когато остана втори на 5 секунда от титлата.
В същата възраст сребърни медали на спринт и дълга дистанция завоюва Петко Милев от “Браун Тим”. Съотборничката му Кристиана Гецова е втора на дълга дистанция и трета в спринта при девойки до 20 години.
Стефания Димитрова се пребори за бронзов медал на дълга дистанция в елитната група при жените. Съотборничките ѝ в “Браун Тим” Велина Терзиева и Валерия Станева са съответно шеста и девета. В спринта Стефания е шеста, а Велина дванадесета. Братът на Стефания – Станимир Беломъжев от СКИ “Хемус”, стана двукратен шампион при мъжете.
От “Браун Тим” най-добре се представи Петър Попункьов, който е с бронз на дълга дистанция и е четвърти в спринта. Марин Марков е шести в двата старта. Николай Димитров е десети на дълга дистанция, брат му Иван е дванадесети в спринта. При най-малките момчета до 12 години Мартин Славов от “Трапезица 1954” е пети на дълга дистанция, Николай Генов от “Браун Тим” е шести при 14-годишните момчета.
При девойки до 16 години Теодора Табакова (“Браун Тим”) е осма в двете дисциплини. Вчера бяха излъчени шампионите в щафетите по колоориентиране.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново