Валентин Шишков и Александър Атанасов със злато от купа “Д. Ибришимов”

Публикувано на ср, 19 авг. 2015
145 четения

Два златни, пет сребърни и един бронзов медал спечелиха представителите на великотърновските клубове в надпреварата по ориентиране за купа “Дилян Ибришимов”. Състезанието бе организирано от КСО “Диана” (Ямбол) и се проведе в местността Карандила.
383 състезатели от 26 клуба от цялата страната взеха участие в старта на средна дистанция. Апостол Атанасов от “Трапезица 1954” завоюва сребърен медал в група мъже-21 елит. В групата участваха 23 мъже, които се състезаваха на 5.1 км. Победител стана Теодор Табаков от “Валди” (София), а Петър Попункьов от “Браун Тим” е тринадесети. В елита при жените Кристиана Гецова от “Браун Тим” е четвърта, както и Марин Марков и Камелия Георгиева (двамата от “Браун Тим”) в групите мъже и жени-21А.
Юношеският национал Валентин Шишков донесе злато за “Трапезица 1954” при юноши до 18 години. Съотборничката му Елица Атанасова е втора при девойките в тази възраст. Александър Атанасов от “Трапезица 1954” продължи силното си представяне през уикенда и се окичи с трети златен медал в група мъже-45. Димитър Димитров от “Браун Тим” е втори. При жените в тази възрастова група Петя Димитрова от “Браун Тим” е трета. Калин Пенчев от “Браун Тим” и Марияна Атанасова от “Трапезица 1954” се подредиха на второ място при мъже и жени-35. При момичета до 10 год. Йоана Атанасова от “Трапезица 1954” е девета. Димитър Евгениев (“Браун Тим”) се подреди осми при мъже-40.
Носител на купа “Диана”, която се дава на победителя в отборното класиране, стана отборът на “Вариант 5” (Търговище) с 244 точки. “Браун Тим” е на девето място, “Трапезица 1954” на дванадесето.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново