“Академик” (Свищов) удари с 3:1 “Ком” като гост

Публикувано на пт, 17 апр. 2015
165 четения

Свищовският “Академик” удари с 3:1 като гост “Ком” (Берковица) в отложен мач от първия пролетен кръг. Двубоят се игра на стадиона в село Лахчево, тъй като съоръжението в Берковица е в ремонт.
“Студентите” започнаха отлично и в 22-ата минута Кристиян Тафраджийски бе фаулиран в пеналта на домакините, а Иван Ганев реализира отсъдения наказателен удар за 0:1. Последваха пропуски на Добри Петров и Тафраджийски, за да дойде 31-ата минута, в която далечен удар под гредата на Владислав Иванов от “Ком” възстанови равенството – 1:1.
Добрата игра на гостите даде отново резултат в 39-ата минута, когато Иван Ганев се разписа за втори път в срещата за 1:2. Капитанът на “Академик” засече центриране от ъглов удар на Ивайло Тодоров и даде аванс в резултата на съотборниците си.
Свищовлии продължиха да доминират и през втората част и закономерно стигнаха до трите точки, въпреки че останаха с човек по-малко на терена. В средата на полувремето директен червен картон за груба игра получи Благовест Ангелов. В 78-ата минута Мартин Методиев завърши поредната добра атака на тима си за 1:3 и сложи точка на спора.
В неделя “Академик” почива и ще запише служебно 3:0 срещу отказалия се “Ситомир”. ОФК “Павликени” е домакин и ще има сериозно изпитание срещу “Ботев” (Луковит).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново