“Академик” (Свищов) с пет нови попълнения

Публикувано на вт, 13 февр. 2018
221 четения

Свищовският “Академик” привлече пет нови попълнения, това са все млади футболисти. Сред тях са вратарите Павел Колев и Кристиян Иванов. Първият идва от школата на “Сливен”, вторият от тази на “Дунав” (Русе). Колев е преминал още през подрастващите формации на “Лудогорец” и столичния ЦСКА, обличал е и националната фланелка, заяви старши треньорът на “студентите” Евгени Маринов.
Защитникът Тодор Таушанов също е привлечен от Сливен, от Белене е Габриел Томов, а петият нов в състава е Ивайло Велчев от “Локомотив” (Г. Оряховица). С “Академик” се разделиха Йордан Петев и Димитър Димитров.
“Студентите” победиха с 1:0 в контролна среща друг тим от Северозападната Трета лига – “Вихър” (Славяново). Единственото попадение в срещата падна чак в 88-ата минута, когато след центриране от корнер юношата Георги Йорданов прати топката в мрежата. Двубоят бе равностоен с малко възможности пред двете врати. За гостите най-добрият шанс се разкри пред неотдавна напусналия “Академик” Димитър Димитров, който остана сам срещу вратаря Кристиян Иванов, но той спаси.
В предишната си проверка свищовлии паднаха като гости на “Севлиево” с 4:1. “Доволен съм от старанието и влагането на футболистите и в двата мача. В Севлиево можехме да загубим с минимална разлика или да завършим наравно. Просто нямахме шанс при стрелбата, докато те реализираха възможностите си. Учим се от грешките и продължаваме напред”, коментира Евгени Маринов.
Последната контролна среща на “студентите” е в неделя срещу “Янтра-1919” (Габрово).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново