“Академик” (Свищов) с нов президент от днес

Публикувано на чт, 7 ян. 2016
501 четения

Свищовският “Академик” ще има нов президент и ново клубно ръководство от днес. За 7 януари бе свикано Общо събрание на Общински футболен клуб “Академик”. То бе насрочено от досегашния президент на клуба Емил Димитров, който бе заместник-кмет на крайдунавската община през миналия мандат. Досегашният кмет на Свищов Станислав Благов бе сред хората, активно помагащи на “Академик” през годините.
Емил Димитров и членовете на Управителния съвет на събранието днес ще подадат колективно оставка и на тяхно място се очаква да бъдат избрани други шефове. Промяната е очаквана с оглед резултатите от местния вот в Община Свищов, на който бе избран нов кмет – Генчо Генчев. Очакванията са и новият градоначалник да бъде съпричастен с развитието на общинския футболен отбор.
Очакваната субсидия от бюджета за ОФК “Академик” ще бъде около 120 000 лева.
“Студентите” делят второто място с “Етър” след есенния дял от първенството на Северозападната “В” група, като изостават на 2 т. от лидера “Ботев” (Враца). След събранието и избора на ново ръководство ще стане ясно кога ще започне подготовка за пролетния полусезон представителният отбор на “Академик”. Напускащи футболисти на този етап няма, надеждите на състава, воден от треньора Борислав Борисов, да бъде надграден и с нови попълнения.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново